zondag 16 april 2006

Chicks and chickens

In de strijd tegen de vogelgriep presenteerde de ultranationalist Vladimir Zjirinovski zaterdag, zoals ik eerder aankondigde, zijn nieuwe single: ‘Alle trekvogels uit de lucht schieten’. Het was een te verleidelijk feestje om over te slaan. Ook omdat het zich zo’n beetje bij ons om de hoek afspeelde, in het ‘culturele ontspanningscentrum Slava’ (Lof) aan de Enthousiastelingenweg.

Vooraf had Zjirinovski aangekondigd speciale gasten uit te nodigen: 3000 Russische kippen. Hier en daar scharrelde inderdaad zo’n beest tokkelend rond. De gouden Russische jeugd schrok zich een hoedje, toen zo’n kip op een bord vol gratis eten sprong. Maar de meeste kippetjes bleven op hun plek, in zakken die je om je schouder kunt gooien. Want elke bezoeker mocht zo’n beestje mee naar huis nemen.

We zagen ook heel wat andere kippetjes: chicks, schaars geklede jongedames getooid in veren, deelden witte chocolade-eitjes en hanen-lollies uit. En op de bar liepen speelgoedkippetjes die je kon opwinden.

De tweede man van de ultranationalistische LDPR, Aleksej Mitrofanov (beter bekend van de erotisch-politieke film Joelia), mocht de boodschap van de avond verkondigen. Zijn partij denkt er niet aan Russische kippetjes te gaan slachten. Want is dat niet precies wat de Amerikanen, die hufterige uitvinders van de vogelgriep, willen?
Buitenlandse vogels, zogenaamde trekvogels, kunnen niet op genade van de ultranationalisten rekenen. Die moeten, zoals Zjirinovski in de Doema voorstelde, uit de lucht worden geschoten.

Vervolgens bracht de meidengroep Min Net (Orale Seks) het liedje ‘Alle trekvogels uit de lucht schieten’ ten gehore: «Нам не нужен птичий грипп, водку выпьем, будем жить.» (‘We hebben geen vogelgriep nodig, we drinken wodka en we leven verder’.) Zjirinovski zelf bleef de hele avond spoorloos.

---

Eerdere berichten over Zjirinovski ("Quote van de malloot"):
Corruptie
Mohammed-cartoons
KGB
Buiten zwemmen
Condoleeza Rice

4 opmerkingen:

Muumi zei

Ik dacht dat het volgende week pas Pasen was bij jullie... Maar jij hebt die paaskippetjes blijkbaar al gevonden!

Anoniem zei

Even linkje van je gejat. Maar waar blijven je feauteaus??

Vedat zei

Het zal wel een gezellig gekakel zijn geweest.

Bootsma zei

mooie kippetjes...