dinsdag 7 februari 2006

Quote van de malloot

Daar is hij dan weer, onze favoriete provocateur Vladimir Zjirinovski. Wat zei hij vandaag?

,,De publicatie van cartoons over de profeet Mohammed in Europese media was een geplande actie van de Verenigde Staten met als doel een rel te creëren tussen Europa en de islamitische wereld.''
Waarom zouden de VS dat willen? Omdat de VS een oorlog in Iran willen beginnen, meent Zjirinovski, en zo de steun van Europa willen veiligstellen.
,,It will all end with European countries thanking the United States and paying, and giving soldiers.''
Zjirinovski is kennelijk uitermate goed geïnformeerd:
,,The date for the strike is already known — it is the election day in Israel (March 28). It is also known how much that war will cost.''
Zie voor de cartoons over Mohammed de website van Zjirinovski's Nederlandse evenknie.

Overigens heeft Tsjetsjenië zeer drastische maatregelen genomen naar aanleiding van de publicatie van Mohammed-cartoons. Alle Deense organisaties zijn niet meer welkom in de Russische deelrepubliek, heeft vice-premier Ramzan Kadyrov gezegd.
Ehhh... wacht even. Hoeveel Deense organisaties zijn er eigenlijk in Tsjetsjenië? Ongeveer nul komma nul, meen ik. Dat zal een gezellige vlucht terug naar Denemarken worden.

6 opmerkingen:

Johan zei

Meneer Z. is inderdaad (een beetje) gek, maar om Geert Wilders dan direct met hem te vergelijken?
Dat gaat volgens mij wel een beetje ver, hoewel ik het zeker ook met meneer W. niet eens ben.

Hayo zei

Ik ben het wel met die vergelijking eens. De heer Geert W. mengt zich als politicus ook in zaken waar hij zich buiten moet houden. Hij provoceert graag en zorgt voor heerlijke confrontaties tussen geloofsgroepen. Doet de heer Z ook allemaal.

Remco zei

Ik vind het wel een leuke discussie, dus wil ik mijn opmerking eigenlijk niet nuanceren. In elk geval hebben Zjirinovski en Wilders met elkaar gemeen dat ze kleurrijke politici zijn die met radicale, opvallende uitspraken het nieuws halen. Toch?

Natasha en Frans zei

Je punt is zeker duidelijk, want ook Wilders gooit graag water op het vuur, dat bewijst hij eigenlijk wel met het plaatsen van de cartoons op zijn site (zie de reaktie op je volgende item).

Johan zei

@remco: daar heb je wel gelijk in. Toch loopt de vergelijking op bepaalde punten spaak.

pan Gerwazy zei

Deense organisaties in Tsjetsjenië? Ja, hoor!
http://groups.yahoo.com/group/chechnya-sl/message/47784