woensdag 19 april 2006

In memoriam chickens

Zoals wel vaker in Rusland en voorganger Sovjetunie komen de werkelijke gevolgen van rampen geregeld pas later aan het licht. Zo ook de betreurenswaardige, pijnlijke en dramatische afloop van het feestje van Zjirinovski en de zijnen.

Het partijtje werd bijgewoond door de gouden jeugd van Moskou (entree: honderd dollar), uw verslaggever (entree: perskaart) en 3000 kippen die twee uur voor aanvang waren aangevoerd vanaf een kippenboerderij in de omgeving van Moskou (de kippen, bedoel ik).

Greenpeace had zich vooraf al beklaagd over deze brute actie tegen de vogelgriep van de clowneske Zjirinovski. En de meest vreselijke vermoedens van de milieuorganisatie kwamen uit.
De presentatie van het liedje "Alle trekvogels uit de lucht schieten" was voorbij, het dansen, zingen en bunkeren was gestaakt en de zon kwam al op boven de scandaleuze club Slava, lezen we. (Uw verslaggever was reeds vertrokken bij dit ordinaire elitefeestje.) Toen pas werd de omvang van de ramp duidelijk.

Op de marmeren vloer van de VIP-ruimte lagen veertig slachtoffers. Hun veren bewogen niet, getokkel bleef uit en geen van de veertig kippen pikte nog naar zaadjes, die toch al niet tot het luxueuze buffet hadden gehoord. Ze hadden hun laatste ei gelegd.

Ik citeer een ontvangen e-mail: ,,Het meest vreselijke beeld drong zich op. Op de vloer lagen tussen de uitwerpsels 40 bewegingsloze vogels. De overgebleven aanwezigen verzamelden de kippen in een doos en hebben ze begraven als ware soldaten."

2 opmerkingen:

Vedat zei

Valt me eerlijk gezegd nog mee. 2.960 kippen hebben het dus overleefd?

Bootsma zei

voor Russische begrippen is dit meer dan acceptabel