vrijdag 14 april 2006

Dat was dan Hiddink

Al maanden schreef de Russische pers over de aanstelling van Guus Hiddink als bondscoach en gisteren was het dan eindelijk zover. Hij kwam, hij zag en wist niet hoe snel hij weer terug moest naar Nederland, waar hij morgenochtend een doorsnee training bij PSV leidt danwel bijwoont.

Hiddink zette zijn krabbel, gaf wat plichtmatige antwoorden op voorspelbare vragen en koos weer het luchtruim in een privé-jet die voor hem klaarstond. Met een vaantje van de Russische voetbalbond en een woordenboek op zak.

Wat zijn we vandaag wijzer geworden?
- Rusland heeft potentieel
- Hiddink gelooft erin
- het zaaltje van Itar-Tass is te klein voor dergelijke persconferenties
- de Russische sportpers is op jacht naar het telefoonnummer van Guus Hiddink
- De Telegraaf heeft geld zat, want ze kunnen een journalist en een fotograaf invliegen voor een nietszeggende persconferentie
- een Japanse journalist zit zich thuis te verbijten, omdat Hiddink tot twee keer toe geen antwoord wenste te geven op de vraag "wat joe tink of Jepenies tiem?" (Japan is tegenstander van Australië op het WK)

Een rijke oogst. Dat belooft nog wat.

5 opmerkingen:

Bootsma zei

en wat vroeg de GPD?

Natasha en Frans zei

Remco, dit valt mij eigenlijk een beetje tegen van je.
Is een landgenoot van je aangesteld als bondscoach van het land waar jij jou centen verdient, en dan zorg je zelf niet eens voor een echt interview!

klimov zei

Remco, I was following for Derk Sauer who worked as a correspondent during press-conference. Funny and i'm sure now, he just looking for the next job in Russia :-)

oleg zei

Remco, а что происходит в "хепидeй"?

Vedat zei

Misschien kun je ook nog tolk worden voor onze Guus.