donderdag 1 februari 2007

Litvinenko: weer een slachtoffer

In de categorie verdachtmakingen door hooggeplaatste personen: de inmiddels gepensioneerde opperrechter van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens beweert dat hij in Rusland mogelijk is vergiftigd. In oktober, drie dagen voordat Litvinenko zich ineens niet zo lekker voelde.

De slachtoffers onder de "tegenstanders" van Poetin zijn niet meer te tellen: Politkovskaja, Litvinenko, Gaidar, Lebedev, Wildhaber, Workman... Zou er dan toch een dodenlijst zijn geweest? (Het schietschijf-filmpje leek ook te bizar om waar te zijn...)

Of om de Kevin Bacon Theorie van Coen erbij te halen (iedereen is in een paar stappen met iedereen in verband te brengen):

Politkovskaja schreef voor Novaja Gazeta over misdaden van de FSB in Tsjetsjenië. Ze was bevriend met oud-FSB'er Litvinenko.

Oud-KGB'er Lebedev (en dus oud-collega van Litvinenko) is mede-eigenaar van Novaja Gazeta, de krant van Politkovskaja. Lebedev werkte tot 1992 bij de buitenlandse veiligheidsdienst in... Londen, waar Litvinenko werd vermoord.

Liberaal Gajdar werd (vermoedelijk) vergiftigd in Ierland, alweer Groot-Brittannië. Enz.

Wildhaber behandelde veel zaken over mensenrechten in Tsjetsjenië en stelde Rusland zelden in het gelijk.

En dan is er nog de vaak vergeten Britse (weer Engeland) rechter Timothy Workman, die weigerde de Tsjetsjeense gezant Achmad Zakajev uit te leveren.

Ach, ik houd ermee op. Het is gekmakend.

3 opmerkingen:

coen van zwol zei

gosh.interessant.

coen van zwol zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Krusenstern zei

Manuelles Trackback:
http://www.krusenstern.ch/p549

"Der niederländische Moskau-Korrespondent Remco Reiding zitiert den Krusenstern-Beitrag "Präsident des Europäischen Gerichtshofs in Moskau vergiftet?". Reiding arbeitet seit 2004 als Korrespondent für BNR Nieuwsradio und die GPD in Moskau..."