vrijdag 2 februari 2007

Crybaby

Nog meer menselijk leed, omdat daarin nu eenmaal de kracht schuilt van Rusland. Het land staat niet echt bekend om zijn briljante uitvindingen, maar het hoeft niet hypermodern en superluxe te zijn om praktisch te zijn.

Dus wat doe je met vervelende baby's die te veel huilen en je van het werk afhouden. Een verpleegster in Jekaterinburg heeft het verbijsterend simpele antwoord: een pleister op de bakkes van die schreeuwlelijk plakken natuurlijk.

Maar dat is nog niet alles wat deze amazing discovery te bieden heeft. Zo'n plakding is erg multifunctioneel. Je kunt er ook de speen van een baby mee vastplakken, zodat die niet meer om de haverklap om de grond valt. Scheelt een hoop was- en disinfectiebeurten.

Het is aan brave burger Jelena Koeritsyna te wijten dat deze praktijk geen navolging krijgt. Ze lichtte een mensenrechtenorganisatie in en die schakelde oom agent in. Dus moet de verpleegster misschien een tijdje brommen in de nor. Ehhh... brommen? Nou ja, pleister erop en je hoort het niet meer.

(Misschien ook een ideetje voor alle dissidenten? Toch minder schadelijk dan een kogelregen of polonium-210, lijkt me.)

2 opmerkingen:

coen van zwol zei

Ik kwam dit ook tegen. Detail - bij Joelia was een lagere school waar de docente leerlingen die onder de les praatten met de pleister strafte. Hele rollen gingen erdoor in haar klas

Anoniem zei

Hans: Wel verontwaardigd zijn over een pleister op de mond maar daarna wel het arme kind de armpjes tegen het lijf vastwikkelen (zie filmpje). Wat is nu eigenlijk erger?