woensdag 31 januari 2007

Litvinenko: in de roos (2)

Ai-ai-ai. Het filmpje met Litvinenko als schietschijf is echt. Op zijn portret is volop geschoten op de schietbaan Vitjaz, bevestigt het Kremlin. Er werd zelfs een wedstrijd gehouden voor leden van de veiligheidsdienst. En Sergej Mironov, hoofd van de Federatieraad, kwam inderdaad de medailles uitreiken.

Vrij vertaald: Russische geheim agenten schieten op een overloper die in dezelfde maand wordt vermoord. Hmmm... dat klinkt niet best. Maar gelukkig is er een overtuigende verklaring die het Grote Rusland, zijn Grote Leider en zijn Grote Geheime Dienst vrijpleit:

Sergey Lysyuk, head of the Vityaz Centre, said he had been unaware that the photo target showed Litvinenko.
Tuurlijk.

Dmitri Peskov, the Kremlin spokesman, acknowledged that Litvinenko’s image “was really used for shooting exercise”, but said that the centre had no links to Russian special forces.
Uiteraard.

[Lysyuk] said that [...] Litvinenko’s image on the firing range [...] had been one of several targets he had bought at a sales exhibition four years ago.
Sure.

Echt als een verrassing komt het niet dat Litvinenko kogels op zich afgevuurd kreeg tijdens schietles. Daar schreef ik vorige maand al over. Maar dit filmpje is wel heel erg embarassing. De vraag is: wist Poetin hiervan, zou hij toch een moordenaar zijn? Of wist hij het niet? Dan heeft hij toch niet alle touwtjes in handen.

Fijn, een land met een lading kernraketten waar de linkerhand niet weet wat de rechterhand doet.

Geen opmerkingen: