woensdag 8 maart 2006

Poetin Poll (4) - Good guy, bad guy

Het Westen ziet Poetin vaak als een sluipmoordenaar van de democratie, als een president die stapje voor stapje vrijheden inperkt. Zijn harde hand wordt zelfs vergeleken met de ijzeren vuist van Stalin, over wie Poetin zich zelden kritisch uitlaat.

Bron: www.politicalcartoons.com

In Rusland heeft Poetin echter alle jaren veel steun genoten. Economisch gaat het al jaren goed, vooral dankzij de stroom petrodollars. Opvallend is ook dat fouten nooit aan Poetin liggen, maar aan zijn entourage (zie Russians do not blame Putin for Kremlin blunders). De activiteiten van de regering worden veel minder hoog gewaardeerd dan het werk van de president. Zie deze grafiek.

Boris Jeltsin noemt Poetin de juiste opvolger, Gari Kasparov noemt Poetin een fascist en een Stalinist. Is Poetin nou een ‘good guy’ of een ‘bad guy’? Lees de mening van een voor- en tegenstander.

Later meer.
Eerdere berichten: Poetin Poll (1), Poetin Poll (2), Poetin Poll (3)

1 opmerking:

Natasha en Frans zei

Ik weet niet of ik het juist bekijkt, maar ik denk toch meer naar de visie van Dmitri Gubin,
Natuurlijk is de politiek van Rusland in het westen niet altijd objectief te volgen, maar mijn gedachte is inderdaad dat onder de regering van Poetin de economie verbeterd is.
En wat wil de Rus dan eigenlijk weten?