dinsdag 7 maart 2006

Vrouwendag (2)

Ik ben gek op vrouwen (net als kantoorgenoot Coen van Zwol die dit filmpje vond), maar... ik ben niet zo'n fan van dit soort speciale dagen. Moederdag en vaderdag, vooruit. Maar in dit land heeft elk beroep nog steeds zijn eigen dag. Aan feestdagen geen gebrek.

Bovendien betekent vrouwendag vooral: een bos bloemen voor de directrice van het kinderdagverblijf, een doos bonbons voor de begeleidster op deze 'detski sad' (kindertuin), beide cadeaus voor schoonmoeder, een roos voor de buurvrouw, een felicitatiekaartje of telefoontje aan alle vrouwen in de vriendenkring. Geen vrouw mag je vergeten, want anders zwaait er wat. Het ideale, spottende cadeau staat mijns inziens hierbij afgebeeld (met dank aan Frans en Natasha!), maar aan dit geschenk zal ik me niet wagen.

Op het kinderdagverblijf voltrok zich zelfs het volgende toneel: alle mannen (dat zijn onze 3-jarige Dima en zijn vriendjes) moesten alle vrouwen (de peuteressen) ten dans vragen. Het was een charmant gezicht, al was het natuurlijk ook een staaltje van "jong geleerd, oud gedaan". Dergelijke brainwash-activiteiten zijn niet zeldzaam geworden. Het gedachtegoed wordt er nog altijd op jonge leeftijd al met de botte bijl ingeramd.

Erger vind ik dat de gemiddelde Russische man (lui, dronken, onbeschoft - in de ogen van de vrouw uiteraard) al zijn wandaden op die ene dag goed mag maken. Vooral dáárom houd ik niet zo van die speciale dagen. Het is als dagelijks zondigen, maar op zondag wel op de voorste bank in de kerk zitten.

12 opmerkingen:

Natasha en Frans zei

Leuk filmpje Remco, lijkt me de ultieme ondervragings-techniek voor de FSB.
Verder, een prima artikel, we denken op dat punt het zelfde, maar daar was je reeds achtergekomen.

Natasha en Frans zei

Wat is dat trouwens voor een raar woord, bovenaan je log op de reclame, ik dacht dat jij je log zuiver wilde houden?

Remco zei

??? Wat voor raar woord zie je dan? Misschien zie jij iets anders dan ik?

Natasha en Frans zei

Het begint met een A, en eindigd op een X, sorry hoor, maar ik kan het niet uitspreken.;-)

Martijn zei

Is dit de Russische inzending voor het songfestival? Keer wat anders dan een semi-Lesbische act..

Hayo zei

Ik vind 'm wel cool. Zal het zeker goed doen bij het songfestival. Vast beter dan de Nederlandse inzending.

Muumi zei

да, такие девочки... ;-)

Ik wist niet dat er zoveel vrouwennamen in omloop waren. Volgens mij kan ik met 1/3 toe om m'n vriend(inn)enkring te benoemen :)

Remco zei

Ik denk dat de lezers van dit blog het op prijs zullen stellen als je die vriendinnenkring met ons wilt delen. Bij voorkeur in de vorm van een filmpje. ;-)

Muumi zei

dat ga ik niet vandaag voorstellen :)

[bij jou is het net morgen geworden]

Anoniem zei

Wat heb jij I. eigenlijk gegeven voor Vrouwendag?

Remco zei

Ik wilde eigenlijk nog een derde post wijden aan Vrouwendag. Daarin zou ik dan verteld hebben wat ik kreeg op Mannendag (Dag van het leger, Dag van de verdedigers van het moederland, whatever). En ik zou hebben verteld dat ik wel degelijk iets heb gekocht voor mijn vrouw.

Wat? Een zeer fraai en tamelijk kostbaar geval dat je om je nek kunt hangen. Ze was er erg blij mee. (Natuurlijk heb ik wat gekocht, want die koekenpan hebben wij ook in huis.)

Anoniem zei

Hmmmm... de flappen laten waaien dus. Mag ook wel, voor zo'n vrouw...