dinsdag 20 november 2007

Raad de plaat (1)

In navolging van collega Olivier van Beemen lijkt het me - bij nader inzien - aardig ook wekelijks een kleine quiz te organiseren. De opdracht is niet moeilijk. Zoals de kop van dit stukje al cadeau geeft: raad de plaat. Met andere woorden: wat staat er op deze foto en waar - in de hele voormalige Sovjetunie - heb ik de plaat genomen? We beginnen met een makkie (Zie boven).

De winnaar is degene die als eerste het juiste antwoord in de reactie heeft achtergelaten. Hij/zij/het heeft het recht op een kopje koffie naar wens in een etablissement naar wens binnen de stadsgrenzen van Moskou in mijn aanwezigheid (indien gewenst), zolang het niet in het gebouw is dat hier op de plaat staat.

8 opmerkingen:

Peters zei

Hallo Remco,

Zou het het stadhuis kunnen zijn aan de Twerskaja?

(Is het Douwe Egbertskoffie?)

Groet,
Peer

carl zei

Leuk dat Olivier je inspireert. Als trouwe puzzelaar op zijn blog draag ik graag een steenje bij: het kantoor van Le Figaro in Moskou?

Anoniem zei

Hi Remco,
Het is het Ritz Carlton hotel op Tverskaya, waar je kamer vanaf USD1000 per nacht kan krijgen. Gaan we dan koffie doen bij Turandot of GQ bar?
Komt Ira ook?
Gr
Marije

Marcus J zei

Helaas te laat dus. Wel handig dat je er rechts langs kan lopen op weg naar Dyma. Wel even boos/vriendelijk die bewaker aankijken.

Grt,
Marcus

Marcus J zei

PS. Zou trouwens wel een duur kopje koffie zijn geworden, ik zou er even uit NL voor heen en weer moeten.

Remco Reiding zei

Hallo allemaal,

Dank voor jullie bijdragen. Blijf vooral mee puzzelen.

Het juiste antwoord is inderdaad het Ritz Carlton Hotel op de Tverskaja in Moskou. Dus niet ver van het stadhuis vandaan, Peer, en misschien ook wel in de buurt van het kantoor van Le Figaro. ;-)

De koffie gaat echter naar Marije, die nu dus toch weer moet terugkeren naar Moskou om haar prijs op te drinken. ;-)

Groet,
Remco

Remco Reiding zei

Het verhaaltje dat ik schreef over dit gloednieuwe hotel op de plek van het oude Intourist-hotel kun je hier lezen in Het Parool.

Oli4 zei

Goed initiatief en erg leuk verhaal in Het Parool