dinsdag 20 november 2007

Mercedes voor voetballers Kroatië

Er wordt wat afgestimuleerd de laatste weken. Als er prijzen kunnen worden gehaald (of beter: gemist), dan biedt de een na de ander premies aan. Nu kunnen vier voetballers van Kroatië weer op een prachtige Mercedes rekenen, als ze eventjes winnen op Wembley van Engeland.

Het aanbod komt van Leonid Fedoen (zie foto), vice-directeur van Lukoil en voorzitter van Spartak Moskou. Dezelfde club bood naar verluidt Satoern Ramenskoje (tevergeefs) 2 miljoen dollar bij winst op Zenit in de slotwedstrijd van de Russische competitie.

Rusland kan zich alleen plaatsen voor het EK als Engeland verliest van Kroatië, doordat de ploeg van Guus Hiddink zelf zaterdag onderuit ging in Israël.

Ook voor die wedstrijd bestond er een stimulans. BetFred bood aan zijn peperdure auto ter beschikking te stellen aan de maker van de winnende treffer. De speler mag het geschenk volgens de regels van de Israëlische voetbalbond echter niet aannemen. Gelukkig bestaan er kennelijk toch nog ergens wat voorschriften over dergelijke premies.

Zie ook: Het Nieuwe Europa

Geen opmerkingen: