zaterdag 17 november 2007

Geen EK voor Hiddink en Rusland

Guus Hiddink kan deelname aan het Europees kampioenschap van 2008 wel vergeten. Rusland verloor in Israël met 2-1. Engeland blijft de ploeg van Hiddink daardoor voor.

Het geluk van Guus was kennelijk op, want in de slotminuut schoot Sytsjov bij een 1-1 stand op de paal. Uit de counter maakte Israël vervolgens ook nog eens 2-1. Daardoor kan Rusland zich alleen nog kwalificeren als Engeland thuis verliest van Kroatië (en de Russen zelf Andorra verslaan.)

Het is dus tijd om de eeuwige schuldvraag te beantwoorden. In het xenofobische en (soms) antisemitische Rusland kost het in dit geval weinig moeite de zondebokken aan te wijzen. Verliezen van Israël onder leiding van Hiddink? De joden hebben het weer gedaan, en de buitenlanders / het Westen natuurlijk.

Abramovitsj zal ook wel een veeg uit de pan krijgen. Had die joodse miljardair, die eerst het land heeft leeggeroofd, zijn Israëlische vrienden niet wat kunnen toeschuiven?

Mijn schoonvader was ook zeer teleurgesteld, maar hij zag het realistischer: ,,De provincie waar ik woon is groter dan Nederland. Rusland heeft 150 miljoen inwoners. En toch slagen we er niet in elf idioten te vinden om te voetballen?''

Mijn reactie: ,,Misschien is het probleem juist dat ze elf idióten hebben gevonden.'' Maar goed, aan de opstelling lag het niet.

1 opmerking:

Anoniem zei

geluk van Guus was nog niet helemaal op!