dinsdag 30 januari 2007

Litvinenko: in de roos

Ik schreef er al eens over, maar nu is er een filmpje opgedoken: de spetsnaz gebruikt(e) het portret van Aleksandr Litvinenko tijdens schietoefeningen als doelwit.Is dit filmpje echt? Het ziet er enigszins geacteerd uit. Wel heel toevallig ook dat het hoofd van Litvinenko als enige en opvallend wordt getoond. En dan het houtwerk van het buitenhuisje, het lijkt wel nieuw. Vreemd.

De Poolse krant Dziennik schreef erover, maar mijn Pools is niet meer wat het was. En was Sergej Mironov, de voorzitter van de Federatieraad, werkelijk op bezoek in deze schiettent? Of is het allemaal anti-Russische propaganda?

6 opmerkingen:

Bootsma zei

lijkt me een overduidelijke hoax.

Joost zei

Wel een hoax die compleet wordt overgenomen door de mainstream media. Het staat nu op NU.nl

http://www.nu.nl/news/960895/21/Russen_gebruikten_foto_Litvinenko_als_schietschijf.html

Bootsma zei

wel echt dus. Blijkt niet uit het filmpje want daar lijkt het net of ze het er tussen hebben geplakt. Maar goed, geen hoax dus. Mooi relletje is het wel weer.

Anoniem zei

Het lijkt me sterk dat de Russen een foto ophangen van de man die ze willen uitschakelen en dat ze dan een cameraman daar toestaan. Bovendien schoten de Russen niet op hem, maar is ie vergiftigd..

Remco Reiding zei

Je zou dit inderdaad als het sluitende bewijs kunnen zien dat de Russische veiligheidsdienst Litvinenko NIET heeft vermoord. Want je zou wel gek zijn, als je op het hoofd van de man schiet en dat laat filmen.

En je zou kunnen zeggen: zie je wel, wat heb je nog meer nodig om aan te tonen dat de veiligheidsdiensten hem om zeep hebben geholpen.

Joost zei

Je zou ook kunnen zeggen "Het boeit die geheime dienst helemaal niet wie wat zegt". Dit filmpje zegt dus helemaal niets.