woensdag 13 september 2006

Kirgizië: Gevulde matrjosjka (2)

Het ziet ernaar uit dat Willem Hendrik de Beaufort gelijk heeft: de Kirgizische geheime dienst zou heroïne in de bagage van oppositieleider en oud-parlementsvoorzitter Tekebajev hebben gestopt. De veiligheidschef van de luchthaven van Bisjkek verklaarde gisteren dat hij bevel had gekregen "een speciale operatie uit te voeren" rond de tassen van Tekebajev. Die werd later in Warschau gearresteerd, omdat er 600 gram heroïne in zijn bagage werd gevonden.

Meesterbrein achter de actie is volgens de luchthavenchef Janybek Bakijev, een hoge pief van de geheime dienst. Bakijev, broer van de president, nam gisteren ontslag.

Dat brengt mij bij mijn eigen conclusie: dat er een vloek rust op mijn gesprekspartners in Kirgizië. Erkinbajev dood, Tekebajev gearresteerd vanwege heroïnesmokkel en nu liggen de broers Bakijev onder vuur. En het was nog wel zo gezellig bij hen aan tafel, met al die vruchten, noten en de heerlijke plov (foto links: broer en tante van de president op hun veranda). Tsja, het kan verkeren.

2 opmerkingen:

Bootsma zei

Who's next Remco?

Anoniem zei

REMODELING

siding Tips for building or remodeling your dream home.