woensdag 26 juli 2006

Wie is deze Joep Meloen?

Ik schrok me een hoedje, toen ik deze foto vanmorgen op de voorpagina van de Russische krant Izvestia zag. Dacht ik dat er hongersnood in Rusland was uitgebroken? Nou nee, we hebben wel een - onderhand chronisch - gebrek aan wijn en buitenlands gedestilleerd, maar dat is een andere kwestie. (Overigens, zou dit geen goed moment zijn, bedenk ik me, om mijn prijs op te eisen voor mijn juiste voorspelling in Wit-Rusland?)

Wat dan? Was ik bang dat deze jongeman een torpedo met zich meedraagt en dit de wijze is waarop Rusland voortaan terroristen te lijf gaat die vliegtuigen willen laten ontploffen? Ja, daaaag, ik zie echt het verschil tussen een raket en een meloen wel.

Nee, het is veel simpeler. Deze jongeman KEN IK. Maar wie is hij en wat heeft hij met president Vladimir Poetin te maken?

Raad de plaat, zou ik zeggen, in navolging van mijn collega's in Parijs en Belgrado. De winnaar krijgt een fles kwas, veel meer hebben we hier niet aan te bieden op dit moment (zelfs de hamstervoorraad wijn is inmiddels op).

De heren H.B. uit L. en C. van Z. uit M. zijn uitgesloten van deelname wegens voorkennis.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

flauw zeg. Kan ik een keer het goede antwoord geven, mag het niet. HB te L.

klimov zei

Hi Remco, do not worry, i already drink as i can do...you know me. just 33 days off in my life. By the way, where are you? In Moscow still? Pure man. I am in the Volga river. plannin to stay here few days more. so good! just river and me - sometimes would like :-) drown oneself. oleg

Bootsma zei

En de vriendin van HB te L, mag die wel meeraden?

Anoniem zei

Ik heb de foto al op mijn prikbord hangen. WBT die fles buitenlands gedestilleerd - nu je het zegt. Hoewel het niet helemaal het juiste moment is...CVZ

Muumi zei

По Красной площади идет южанин с огромным арбузом. Ему навстречу Путин.
- Продай арбуз, - просит Путин.
- Нэ продаю!
- Ну продай.
- Ладно, выбирай!
- Как же я выберу? Он же у тебя один!
- А тебя как президентом выбирали?!

Muumi zei

Ik neem aan dat betrokkene zelf ook niet meedingt naar de kvas?

Remco zei

Hihi, leuke meloen-grap over Poetin.

Betrokkene zelf kan geen Nederlands lezen, al heeft hij mij al gebeld om te vragen wat er precies staat.

Annemiek Littlejohn zei

Komisch, ik ben niet uitgesloten van deelname. Heb deze meneer toch al eens op bezoek gehad, en ben ook bij hem geweest. LOL.

Muumi zei

Het bijschrift in Izevstia luidt: "Запасливому пассажиру не страшны ни голод, ни жажда" en die van photoexpress.ru "Мужчина с арбузом сидит и спит в салоне самолета." (publicatiedatum 1 sep. 2005), maar goed, nog steeds geen identiteit voor dhr. A.K. die journalist is en als taak heeft de Russische president Poetin te volgen.

Muumi zei

Ik ga gewoon zelf kvas kopen ;) of een arboez ;-)

Remco zei

Oké, oké. Hij is inderdaad journalist en volgt Poetin voor zijn werk en hij heet Sasja. Muumi kan een fles kwas komen afhalen en Annemiek ook, omdat ik haar voorkennis over het hoofd heb gezien.

Remco

jaap en lucie in rusland zei

In onze Universam is de wijnvoorraad sinds gisteren geheel aangezuiverd. Vanavond dus een lekker gekoelde Rose d'Anjou bij het avondeten! L.B.

Remco zei

Rest mij nog te zeggen dat de foto al twee jaren geleden als eerste werd gepubliceerd door Komsomolskaya Pravda, bij een artikel over reizen. De foto is gemaakt op de terugreis vanuit Astrachan. Izvestia plaatste de archieffoto bij een stuk over luchtvaartmaatschappijen die bezuinigen op maaltijden aan boord: vandaar de meegenomen meloen, aldus het onderschrift.

bootsma Jentsje zei

Remco wil je echt ons niet uitsluiten wij hebben toch ook wel een beetje voorkennis Je herkent de echte haring liefhebber direct.
Sasja !! Je ziet zo aan zijn houding had ik maar haring inplaats van een grote meloen.
jentsje

Remco zei

Ha Jentsje!

Ja, dat is waar ook! Steeds meer mensen die Sasja blijken te kennen. Haring hebben Russen geen enkel probleem mee, integendeel. Maar drop... dat vinden de meesten vreselijk.

Groeten,
Remco