donderdag 29 juni 2006

Einde WK voor Ivanov

Hij gaf een recordaantal van zestien gele en vier rode kaarten. Hij zag een kopstoot over het hoofd. Hij gaf Boulahrouz, Costinha en Deco eerst geen rood en daarna alsnog. En hij was mede schuldig aan de veldslag waarop Portugal-Nederland uitliep.

Valentin Ivanov, de Russische scheidsrechter, mag van de wereldvoetbalbond FIFA naar huis. Daar kan de Russische televisie, die een bobo liet vertellen dat Ivanov alles goed had gedaan, niet tegenop.

Ik betreur het besluit van de FIFA om Ivanov en ook Graham Poll naar huis te sturen. Tijdens dit WK heb ik dankzij dit duo toch twee wedstrijden gezien die meer dan doorsnee emoties opriepen. Mijn kantoorgenoot pleit voor een superscheidsrechter die aan de hand van televisiebeelden aan de touwtjes trekt. Voor mij hoeft het niet.

Vooral Poll vertegenwoordigde een hoge amusementswaarde. Hij zag twee zuivere strafschoppen over het hoofd. Had hij de situaties wel goed beoordeeld, dan had hij minstens één Kroaat van het veld moeten sturen. Poll en zijn assistenten (en gek genoeg de Australische bankzitters onder leiding van Guus Hiddink) waren de enigen die niet doorhadden dat een speler met twee gele kaarten gewoon op het veld mocht blijven rondlopen. De beslissende goal (2-2) was buitenspel. Tijdens de maak van een doelpunt floot Poll af, op zo'n wijze dat iedereen zich vertwijfeld afvroeg of het duel wel echt afgelopen was. En daarna gaf hij de speler die hij al twee keer geel had gegeven nog een gele en vervolgens alsnog een rode kaart.

Jammer dus dat deze warhoofden niet meer terugkeren. Nu moeten we doen met die tandarts uit Duitsland, Markus Merk. Bah... die zoekt naar momenten om een gele kaart te kunnen geven. Hij heeft er geen veldslag voor nodig.

En het voetbal? Dat wordt niet veel beter. Mijn anderhalf jaar geleden voorspelde wereldkampioen (het hoongelach is verdwenen) blijft Duitsland. Een prettig WK nog.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hé, waar blijft het volgende deel van Oranjebal??? C