donderdag 26 juni 2008

Het talent van Arsjavin

Zelfs bij NRC/Handelsblad beginnen ze het door te krijgen: Arsjavin is een voetballer met bijzondere kwaliteiten. Kennelijk hadden ze dat bij die kwaliteitskrant niet eerder in de gaten, dus nu heet het dat de hele voetbalwereld heeft zitten slapen. Ja, want als NRC het niet wist, dan wist niemand het. Sure.

(Ik heb de leeftijd bereikt dat gelijk hebben belangrijker wordt dan gelijk krijgen, maar toch: ik tipte Hiddink op 12 april 2006 al over Arsjavin en noemde hem eerder het grootste talent van Rusland.)

9 opmerkingen:

Erik zei

Zeggen dat je gelijk hebben belangrijker vindt dat geleijk krijgen betekent dat je graag gelijk wilt krijgen ... maar gelijk heb je dan ook moet ik toegeven. Jouw lijstje met talentvolle voetballers en de beschrijving van hen uit april 2006getuigt namelijk inderdaad van voetbalkennis. Bovendien gaf je aan dat het probleem van Kerzhakov zijn sterallures zijn en laat dat nu net de reden zijn waarom hij 1. nog niet doorgebroken is en 2. Hiddink hem niet geselecteerd heeft.

Remco Reiding zei

Ik zat er wel naast wat betreft spits Pavljoetsjenko. Van hem was ik geen fan, maar Hiddink aanvankelijk ook niet (hij noemde hem een ouderwetse spits en dat was niet positief bedoeld).

Erik zei

Pogrebnyak vind ik ook beter (als voetballer) dan Pavloetsjenko, die volgens mij iets boven zijn stand geleefd heeft tijdens dit toernooi (mist veel kansen en is wat egoïstisch al werkt hij heel hard en is hij continu lastig voor een verdediging).
Ben je trouwens een voetballiefhebber die ook naar wedstrijden in de Russische competitie gaat? Zelf woon ik sinds een tijdje in Moskou, ben nog niet naar wedstrijden geweest, maar wil dat wel af en toe gaan doen in de toekomst.

Remco Reiding zei

Hoi Erik,

Ik ben - voor een voetballiefhebber - opvallend weinig in het stadion geweest in Moskou. Dat komt, denk ik, doordat ik geen favoriete club heb. Anders had ik er misschien wel elke week gezeten.

Groet,
Remco

Erik zei

Zullen we anders een keer samen een leuke wedstrijd bezoeken tijdens de tweede helft van het seizoen? Groet!

Remco Reiding zei

Is goed.
Loetsj Energia - Tom Tomsk?
Of liever Spartak Naltsjik - Satoern?
;-)

Erik zei

Ik zat meer te denken aan Terek Grozny-Rubin Kazan ...

Aanvankelijk dacht ik uiteraard meer aan een wedstrijd in Moskou, maar ergens anders in Rusland is inderdaad wellicht veel leuker.

Remco Reiding zei

23.08.2008
"Спартак" (Москва) - "Динамо" (Москва)

Deze lijkt me wel wat. De competitie, zag ik net, begint volgende week alweer...

Erik zei

Goed idee, leuk! Ik zoek wel even of er een mailadres te vinden is op jouw weblog en dan mail ik wel even mijn gegevens.