woensdag 12 april 2006

Hiddink komt nu echt (3) - Tips

Guus Hiddink gaat dus klussen met Russen. Een paar tips om zijn overlevingskansen te vergroten:

1. Houd president Poetin te vriend.
Poetin heeft niets tegen rijken, als ze zich maar met hun eigen zaken bemoeien en wat terug doen voor Rusland. Als kleine oligarch - jaarsalaris vijf of zes miljoen euro, een privé-jet om op en neer te vliegen - is Guus dus gewaarschuwd. Geen politieke uitspraken of hij eindigt in een strafkolonie in Siberië of - iets minder erg, lijkt me - in ballingschap in Engeland of Israël.

2. Laat je niet gek maken
Regelzucht, files, technische pauzes, niet nagekomen beloftes, stinkende toilets, een niet functionerende jacuzzi in je privé-jet, te veel wodka, voetbalbobo's uit de sovjettijd, dode zwervers op straat, de roddelende elitepers enzovoort - it comes with the job.
Kun je de spanning niet meer aan, breng dan een heilzaam bezoek aan Oh la la of Nightflight (zo vertelt men mij).

3. Geef Andrej Arsjavin alle vrijheid en vertrouwen.
Zonder deze lichtvoetige, Robben-achtige speler van Zenit is Rusland verloren. Hij is niet voor niets de duurste Russische voetballer op dit moment.

4. Win meer wedstrijden dan je voorgangers.
Commentaar overbodig.

5. Betaal belasting in Rusland (of niet)
In Amsterdam wonen, betekent in Amsterdam betalen. Zet het huis in Amsterdam op naam van je vrouw, huur een appartementje in een achterbuurt voor een paar honderd dollar per jaar en je miljoenen zijn veilig. Wel even uitschrijven in Nederland natuurlijk, anders krijg je de FIOD weer achter je aan...

Meer tips? Laat je commentaar achter onder dit bericht!

6 opmerkingen:

hayo zei

zorg voor warme kleren. Trainen in de winter op velden in Rusland is geen pretje

Johan zei

Leer Russisch. Dan laat je in ieder geval zien dat je echt wilt.

Natasha en Frans zei

Hayo, denk je nu werkelijk dat Hidinski in de winter in Rusland zal gaan trainen, ik denk dat hij ze gewoon meeneem naar één of ander tropisch land!
Geld speelt geen rol toch?

Remco zei

De Russische competitie loopt - voor zover dat hier van belang is - van maart tot november. Ook dan kan het nog koud en modderig zijn, maar -30 is dan niet gebruikelijk.

Remco zei

Ja, Russisch leren zou een pre zijn. Maar dat kost tijd en Hiddink heeft een contract voor twee jaar. Bovendien: als die Rus die als assistent-trainer mag aanblijven niet wordt gebruikt als tolk, wat zou die man dan nog bij de nationale ploeg te zoeken hebben? ;-)

Natasha en Frans zei

Remco, shirtje's uitzoeken, ballen verzamelen, de kleedkamer schoonmaken!
Wat maakt het uit, voor zes honderd dollar doet die man alles!;-)