dinsdag 4 december 2007

Raad de plaat (3)

Op verzoek wat moeilijker. Welk beeld zie je op deze plaat en waar heb ik deze foto genomen? (Ik wil de exacte locatie lezen. Gokken is toegestaan!)

Spelregels: zie hier.
Eerdere afleveringen hier: foto 2 / foto 1.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben er niet geweest, maar moet Bishkek, het Ala Too plein zijn.

Lolo zei

Anoniem had de plaats goed, denk ik. En het beeld moet dan het Manas-standbeeld zijn.
Leuk spelletje is dit trouwens.:)

motor zei

De exacte locatie waar je was toen je de foto nam:
http://maps.google.com/maps?q=42.87695,74.60365&t=h

Remco Reiding zei

Het is inderdaad het Ala Too plein in Bisjkek, Kirgizië. Maar het is niet het Manas-standbeeld. Dus... wie o wie? Welk standbeeld zien we hier?

motor zei

overwinningsmonument

Marcus J zei

Dat is (was?) Lenin.

Marcus J zei

Ik heb twee maanden in Bishkek gewoond, heb nog op dat plein "gelegen". Toen ik daar was, was het zeker Lenin, was opmerkelijk omdat op de meeste plekken in de voormalige USSR Lenin-standbeelden waren weggehaald. Als het goed is, zie ik zijn hand nog richting de bergen wijzen op je foto.

Remco Reiding zei

Het is niet het Overwinningsmonument en het is ook Lenin niet (die staat wel in de buurt, als ik me niet vergis).

Anoniem zei

Nog een keer:
Bishkek, het Ala Too plein
Het "vrijheidsmonument"
ook wel: "statue of liberty"

Remco Reiding zei

Anoniem heeft het nu geheel goed. Het is inderdaad het Vrijheidsmonument (Erkindik) op het Ala Too Plein in Bisjkek, Kirgizië. En op deze plek stond vroeger het Leninbeeld...

Marcus J zei

Dus ze hebben uiteindelijk toch Lenin vervangen. Toen ik daar in 2002 was, stond hij er nog. Ik zie nu natuurlijk ook dat het wat vreemd is dat Lenin aan zijn achterzijde vleugels zou hebben en een ring met graan (?) boven zijn hoofd.

Kirsten Verpaalen zei

Ik stap een beetje laat in, kom net terug uit Kirgizie, voordat ik wellicht opnieuw daarheen vertrek. Lenin is overigens niet helemaal verdwenen. Hij staat nu wat verdekter opgesteld aan de achterzijde van het historisch museum. Op de dag van de Grote Oktoberrevolutie (7 november) plaatsten communisten er hun bloemstukken en hingen ze er hun leuzen op ('communisme is de toekomst der mensheid'). Jammer dat ik geen fotootje kan plaatsen.

Remco Reiding zei

Hallo Kirsten,

Beter laat dan nooit. Ik wist dat Lenin nog in de buurt stond, maar waar precies kon ik even niet in woorden vatten. Dank dus.

Wat deed je in het geweldige Kirgizië?

Groet,
Remco