vrijdag 2 november 2007

Koude balletjes

Terwijl ik Roy Makaay de balletjes in de juiste volgorde zag pakken (Deurne - Feyenoord en NAC - Ajax, gna-gna-gna), buigt Rusland zich over de eerste verkiezingsschandalen. Nou ja, een vermeend incidentje zonder noemenswaardige gevolgen.

Gisteren werd de volgorde bepaald waarop de elf partijen die mogen meedoen aan de parlementsverkiezingen van 2 december op de kieslijsten komen te staan. Maar wat stond Vjatsjeslav Volodin daar langzaam te graaien? Zocht de vertegenwoordiger van Verenigd Poetin, ik bedoel Verenigd Rusland, soms een bepaald balletje? Dat ene balletje met een lagere temperatuur, waarop nummer 1 zou staan, gelijk aan de bovenste plek op de kieslijst? En vergiste hij zich door niet het koude balletje maar nummer 10 te pakken?

Tijdens de regionale verkiezingen in maart stond Verenigd Rusland op 8 van de 14 federale verkiezingslijsten op de bovenste plek. Erg verdacht. De kans op zoveel "geluk" is 1 op 3000.

Maar in tegenstelling tot de hulp die Lucia de B. krijgt in Nederland, stonden hier niet alle professoren statistiek op hun achterste poten om in een brief aan de hoogste instantie hun onvrede kenbaar te maken. Het kan hen kennelijk geen balletje schelen.

Geen opmerkingen: