woensdag 17 oktober 2007

Hollands weekje

De Nederlandse voetbalmannen in Rusland beginnen vandaag aan een boeiende week. Het Loezjniki-stadion zit vanavond om 17.00 uur Nederlandse tijd met 80.000 toeschouwers tot aan de nok vol, als Guus Hiddink met Rusland de kraker tegen Engeland speelt.

Aan alles is te merken hoe hoog de inzet is: kwalificatie voor de EK in Zwitserland en Oostenrijk volgend jaar. De Engelsen mopperen over de kwaliteit van het (kunst)gras, over de natte sneeuw, over oneerlijke omstandigheden kortom. De Russen doen intimiderend aan uitvergroting van het probleem van de Britse hooligans. Een speciaal getraind leger van politiemannen staat klaar. (Je weet wel... Oftewel...) Hoe dan ook: voor het eerst in jaren doet Rusland weer serieus mee voor kwalificatie voor een groot toernooi.

Intussen doen Dick Advocaat, Cor Pot en Fernando Ricksen nog altijd volop mee voor de titel in de Russische competitie. Zondag speelt Zenit in Sint-Petersburg tegen Chimki en is de hoop gevestigd op puntenverlies van concurrent Spartak. De Moskovieten spelen de derby tegen FK Moskva. Zenit en Spartak staan vier duels voor het einde gelijk. Donderdag ontmoet Zenit een Nederlandse ploeg in de strijd om de Uefacup: AZ.

Zaterdag heeft bovendien de benefietwedstrijd plaats tussen Spartak en Haarlem. Daarover later meer.

3 opmerkingen:

Natasha en Frans zei

Hé Remco, welkom terug jongen.
Alles goed?
Vanavond hoop ik natuurlijk op een overwinning van ons Russia, maar ook met verlies is er niets aan de hand, want Guus blijft tot minstend 2010, en dan is er het WK.
Spartak wordt natuurlijk gewoon kampioen (hoop ik), ik denk dat de Petersburgers de druk niet aankunnen!
Maar spannend is het wel, kunnen ze in Nederland nog een puntje aan zuigen!

Anoniem zei

net de wedstrijd live op eurosport gezien,niet goed maar wel enorm spannend en een gouden wissel van onze Guus! 2-1 !!!

Remco Reiding zei

Oh, wist niet dat het live was op Eurosport. Ik heb op Russische tv gekeken.