maandag 4 december 2006

Russen zoeken Goedheiligman

(Van onze correspondent)
MOSKOU - De Russische politie zoekt een man uit Spanje die zondag stapels verdachte pakketjes afleverde bij Shell. De Nederlandse oliemaatschappij heeft al problemen met de Russische autoriteiten.
Volgens politiewoordvoerder D. Moroz wordt de oude man gezocht wegens omkoping. Hij zou kinderen dwingen te gehoorzamen in ruil voor cadeautjes. De autoriteiten zoeken ook een viertal "zwarten in apenpakken", zei Moroz.
Het Kremlin sprak gisteren schande van de berichtgeving in westerse media, die de verdachte afschilderen als Goedheiligman en de autoriteiten als xenofobisch. Dat de man, ook wel Sinterklaas genoemd, alleen Nederlandse kinderen cadeautjes geeft, noemde een woordvoerder van het Kremlin een 'zoveelste voorbeeld van Russofobie'.
Op verschillende plaatsen in Moskou trof de politie bewijzen aan. Of het gaat om kinderschoenen wilde Moroz niet bevestigen. Bij Shell werden pepernoten en speculaas in beslag genomen.
Shell was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar. Goedingevoerde bronnen binnen de Nederlandse gemeenschap bevestigden dat de Goedheiligman op bezoek is geweest, maar zeiden dat hij het land reeds heeft verlaten. Ze lieten zich lovend uit over de bereidwillendheid en inzet van de oliemaatschappij.

4 opmerkingen:

Olaf Koens zei

Hier sloeg het Sinterklaasgrapje niet echt aan. Waarom zitten er in godsnaam wortels in alle schoenen? Ik probeer het een en ander langzaam uit te leggen. “En wat doe je dat achteraf met die wortels?” Tchorni Piotr (en zelfs Raduga Piotr) stuiten op onbegrip... Bovendien lijkt de zak naar Spanje vooral een snoep-reisje. “Welk kind wil dat nou niet?”

Natasha en Frans zei

En vier jij ook nog het feest van die oude man welke het gehele Russische economische bestel in de war schop?
Met andere woorden, heb je nog een presentje voor Dima gekocht?

Groeten uit de heilige stad van Nederland!
Kijk maar!
http://helmond-moskou.blogspot.com/2006/12/het-kasteel-van-sinterklaas.html

Muumi zei

Olaf: je was gewoon twee weken te vroeg. Ik vier het de 19e in Romny, Soemska Oblast. En alleen snoepjes geven helpt ook... dan hoef je in ieder geval niets uit te leggen. En die tjsorni Piotr kun je beter Tsjert noemen, misschien snapt ze het dan...

Remco Reiding zei

We, nou ja Sinterklaas, hebben Dima aardig wat cadeaus gegeven. Dima zorgt vooral erg goed voor het paard van de Sint.