dinsdag 31 oktober 2006

"Westerse hypocrisie" (2)

Eigenlijk doet Mark Ames in zijn artikel niet anders dan veel Russen doen, zowel politici als "gewone" burgers. Hij wijst voortdurend met de vinger naar anderen. Kijk eens wat zij allemaal fout doen.

Sinds George W. Bush de wereld begon te verbeteren, hoor ik Russen voortdurend kritiek op hun overheid pareren door te wijzen op de VS. Ik schreef er al eens over:

Maar o wee, als Rusland zijn zin niet krijgt of kritiek krijgt te verwerken. Dan willen Russen nog wel eens als een klein jongetje jengelen over ‘Russofobie’ of wijzen ze bijna obsessief naar de VS, de voormalige aartsvijand.

Worden in Rusland de mensenrechten geschonden? Kijk naar Irak, waar Amerikaanse soldaten hun gevangenen martelen. Ontmantelt het Kremlin de democratie? Amerika wil democratie ‘exporteren’, maar niet als dat betekent dat de Palestijnen voor de radicale partij Hamas kiezen. Vredesonderhandelingen met de Tsjetsjeense rebel Sjamil Basajev? Poetin gaf zelf het antwoord: ,,Amerika gaat toch ook niet met Osama Bin Laden rond de tafel zitten?’’
Helaas hebben ze vaak gelijk, maar door te wijzen op problemen van andere landen los je je eigen problemen niet op. Dus: laat Amerika alsjeblieft orde op zaken stellen, dan moet Rusland de vinger wel op de zere plek in eigen land leggen.

Geen opmerkingen: