woensdag 25 oktober 2006

VIP-land

Niet zo lang geleden was ik op pad voor een reportage over horeca in Moskou. Ons bezoek aan de nachtclub Slava en restaurant Gorki inspireerden fotograaf Oleg Klimov tot een blogitem met als titel "Country of VIP", gewijd aan iedereen die een very important person is of denkt te zijn.

Eigenlijk is heel Moskou een land van VIP's, een elitair gezelschap dat zich voortbeweegt in Hummers en Mercedessen, eet in dure restaurants en juwelen en merkkleding koopt alsof het om een zak aardappelen gaat. De tien miljoen arme Moskovieten uitgezonderd dan.

Hoewel een groot deel van dat VIP-leven op straat te bezichtigen is, zijn er toch plekjes die je niet zo makkelijk kunt bezoeken. Daartoe behoort ook de City Space Bar & Lounge van het Swissôtel Krasnye Holmy. Gisteren zette ik iemand af bij dit hotel en kon ik de verleiding niet weerstaan eens een kijkje te nemen in de bar op de 34e verdieping. Die bereik je alleen met een pasje van je hotelkamer, want anders komt de lift niet in beweging. Vandaar...

Ik moet zeggen: een adembenemend en overweldigend panorama! Jammer van de smog alleen. Uiteraard zijn de prijzen wel afgestemd op VIP's: 840 roebel (31,50 euro) voor twee biertjes, Stari Melnik nota bene, en wat nootjes. Tsja, je moet er wat voor over hebben om je even een VIP te voelen.

2 opmerkingen:

Tom zei

De tv-toren in Vilnius is minstens even indrukwekkend... Althans het panorama.

Al voel je je daar niet meteen VIP ;-). Moet best 'n leuke ervaring geweest zijn.

Bootsma zei

Prijzen vallen mee. Weet je nog, het Ararat Hyatt. Twee water en koffie voor bijna 70 euro...