maandag 11 september 2006

Madonna

Haar hotel schijnt te zijn omgebouwd tot een vesting, vliegtuigen zijn de lucht ingegaan om de regen eerder te laten vallen en orthodoxe gelovigen maken zich ernstig zorgen. Want Madonna komt vandaag.

Madonna, dat is satanische muziek, omstreden kruisigingsscènes en onkuise bewegingen. Niets 'like a virgin' dus. Erg geliefd bij de orthodoxe gelovigen is de popdiva niet. Als het aan hun ligt, dan staat Madonna geen onbevlekte ontvangst te wachten. Homoseksuelen werden eerder in Moskou en Riga bespuugd en bekogeld met rotte eieren.

Eerst zou het concert op de Mussenheuvels worden gehouden, in de openlucht. De kaartjes waren al verkocht, toen de politie bedacht dat het wellicht lastig zou worden om in de open ruimte tienduizenden mensen te controleren en in bedwang te houden.

De autoriteiten zijn er inmiddels uit: ze mag optreden in het Loezjniki-stadion, dat plaatsbiedt aan 80.000 toeschouwers. Dus moest iedereen zijn kaartje gaan omwisselen. Het goede nieuws: er kwamen extra kaarten beschikbaar. Hoeveel kaarten er precies zijn verkocht, weet niemand meer.

En dan is er nog de dreiging van een ontvoering. Het is, zo schreef ik in de GPD-kranten, alsof de duivel ermee speelt.

Nee, geruisloos gaat het optreden van Madonna niet voorbij. Maar de grote vraag blijft: krijgen de dochters van Poetin - grote fans van Madonna - hem zover aan te schuiven bij een diner met de popdiva? Ik ben benieuwd.

Geen opmerkingen: