woensdag 6 september 2006

Hiddink: dag van de waarheid

Voor Guus Hiddink begint vandaag het echte karwei als bondscoach van Rusland. De huwelijksnacht is voorbij, nu begint het samenleven, schreef een Russische krant na de oefenzege op Letland (1-0 in de laatste minuut). Vanavond speelt Rusland in Moskou tegen Kroatië, één van de concurrenten in de poule in de strijd om twee plaatsen op het Europees kampioenschap van 2008.

Hiddink kan niet beschikken over een handvol geblesseerde spelers en niet de minsten: Aleksej Smertin (ex-Chelsea), Vasili Berezoetski (CSKA), Aleksandr Kerzjakov (Zenit) en de spelmakers Jegor Titov (Spartak) en Dmitri Loskov (Lokomotiv). Verdediger Sergej Ignasjevitsj is een twijfelgeval.

Een geluk bij een ongeluk is dat ook Kroatië wat spelers mist. Een drietal was zo dorstig dat zij tot diep in de nacht in het uitgaansleven rondstapten. Dat werd niet gewaardeerd door de bondscoach, die het trio uit de selectie verwijderde.

Hoe dan ook: vperjod Rossija! Voor wie in Rusland woont: vanaf 19.00 uur live op Pervi Kanal.

---
Update: Rusland ging pas in de tweede helft "vperjod" (naar voren), nadat de Kroaten in de eerste helft beter hadden gevoetbald en meer kansen hadden gecreëerd. In het tweede bedrijf waren de kansen voor Rusland, maar de stand bleef (terecht) in evenwicht: 0-0.

2 opmerkingen:

Natasha en Frans zei

Hé Remco!
Leuk dat je de tijd erbij zet.
Helaas wel de Russische tijd, dus de wedstrijd was al afgelopen, toen ik ging kijken!;-)
Toch wel een mooie uitslag, zo'n 0-0
Groetjes!

Remco zei

Er staat ook: "Voor wie in Rusland woont"! Geen zorgen: je hebt niet veel gemist.