woensdag 28 juni 2006

Russenplaag

Het is weer vakantietijd, dus opgepast want ook Russen gaan erop uit. Collega-correspondente Fidan Ekiz schreef er vorig jaar al eens een heerlijk verhaal over, collega Olivier van Beemen deed het vanaf de Cote d'Azur onlangs nog eens dunnetjes over. En nu Victoria Koblenko er een column aan wijdt, weten we het zeker: Russen op vakantie zijn een ramp voor de o zo prettige Hollandse toerist. Lees (en huiver) hier, hier en hier wat wij van Russische toeristen vinden...

Ik citeer Koblenko:
De Russen zijn een plaag en dus dient er te worden opgetreden. De nood is kennelijk zo hoog dat de Nederlandse reisbureaus een keurmerk in het leven hebben geroepen: een Russenvrij hotel (over oer-Hollandse tolerantie gesproken)! Ze zijn een klap in je gezicht op Cyprus, Malta, maar vooral in Egypte en Turkije. Ze staan als eerste op en bezetten de schaarse ligstoelen op het strand; de hoerige dames laden hun bord overvol bij het buffet terwijl hun vol met wodka gegoten pooiers doen alsof ze het hotel bezitten. De hoon tegen de kuilgravende Duitsers heeft plaatsgemaakt voor de arrogante maffia-Russen.
Victoria is het daar niet helemaal mee eens.

De Russen die in Turkije komen zijn niet de mondaine elite, zoals u verwacht. De zogenaamde "nieuwe" Russen huren een villa aan de Cote d'Azur en zijn niet van uw beschaving te onderscheiden. U moet het de arme Russische boeren maar vergeven dat ze zich een loopje denken te besparen door in een keer zijn bord vol te laden terwijl u, de beschaafde Nederlander, schaamteloos vier of vijf keer richting het buffet loopt.
Als uw hotel bovengenoemde types onderdak blijkt te bieden, bent u hoogstwaarschijnlijk via een goedkope last minute aanbieding in een aso hotel terechtgekomen. Waarmee de andere gasten (vergeef me voor de eerlijkheid) toch een spiegelbeeld zijn van uzelf.
Hoera, leve Victoria Koblenko!

Geen opmerkingen: