donderdag 8 juni 2006

Dubieuze deodorant

Wat doet een correspondent die voor het eerst een staatshoofd gaat interviewen? Hij ligt ’s nachts te woelen, trekt ’s ochtends een net pak aan, doet voorzichtig tijdens het ontbijt om koffiedruppels en jamvlekken te vermijden en... Hij doet zijn spuitbus deodorant in zijn tas, voor het geval de zenuwen zich in vloeibare vorm openbaren.

Nou ja, dat laatste deed ik dus. En dat leverde een nogal vreemde confrontatie op. Toen mijn tas door de scanner was gehaald (je weet wel, zoals op het vliegveld), bekeek een bewaker de inhoud. Laptop? Oké. Fotocamera? Prima. Maar wat is dat flesje???

Het flesje werd van boven, beneden en opzij argwanend bekeken. Het werd ondersteboven gehouden, er werd mee geschud en uiteindelijk ging het dopje eraf. ,,Wat is dit?’’

Als de bewaker niet van de presidentiële administratie was geweest en als ik niet enigszins gespannen was voor mijn aanstaande interview met Viktor Joesjtsjenko, dan had ik misschien geantwoord: ,,Eh… een olifant?’’ Maar ik antwoordde braaf dat het deodorant was. Dat verbaasde de bewaker gek genoeg niet, maar hij liet na om even te ruiken. ,,Lekker?’’ De bewaker glimlachte.

2 opmerkingen:

Vedat zei

Komt het onderhoud er echt?

Marloes de Koning zei

Hoi Remco. Ik lees op Muumi's blog dat je (terecht!) bent geeerd voor je opsporingswerk. Heel goed. Gefeliciteerd.