dinsdag 2 mei 2006

Russian football goes Dutch

Het Russische voetbal lijkt steeds meer op de Nederlandse toer te gaan. De naar Israel uitgeweken Russische oligarch Arkadi Gaidamak (een soort Abramovitsj, beter bekend als wapenhandelaar) legde eind 2005 Ton Caanen als trainer van zijn club Beitar Jerusalem vast. (Inmiddels is Caanen trainer van Maccabi Tel Aviv.) Spartak Moskou kocht deze winter de Nederlandse aanvaller Quincy Owusu-Abeyie. Guus Hiddink troefde Dick Advocaat af en werd vorige maand als bondscoach vastgelegd.

En vandaag lees ik weer een gerucht in een Russische sportkrant. Dick Advocaat wordt genoemd als trainer van de topclub Zenit Sint Petersburg, die nogal tobt, hetgeen blijkt uit een wanhopige oproep onderaan op de officiële site. Alleen is Advocaat pas beschikbaar na het WK, dus op z'n vroegst over anderhalve maand terwijl in de Russische competitie nu volop wordt gespeeld.

5 opmerkingen:

Bootsma zei

Tsjong, Dick naar St. Petersburg. De vraag die dan in mij opkomt is: Hoe wanhopig zijn ze daar? Gaat het echt zo slecht dat ze naar het 'Haagse' wapen grijpen.

Bootsma zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Natasha en Frans zei

@Bootsma!
Dit is natuurlijk de grootste kwats die men kan bedenken, waarom zou Dick een slechte coach zijn, als hij zo bij PSV zou kunnen tekenen?
De naam Bootsma verraadt al dat we te maken hebben met iemand uit het noorden, en ja, daar hebben ze nog niet zo'n internationale coach gehad, dus zijn ze daar niet zoveel gewend!
Ik denk dat Zenith helemaal nog niet zo slecht heeft gedacht, want ook Dick behoort gewoon bij de internationale top!

Toch groeten aan noord-Nederland!

Bootsma zei

Dick is niet gepolst voor een functie bij PSV. (lees het AD van woensdag). Ik ben blij te weten dat er mensen zijn met vooroordelen over mijn afkomst ;-) (Ben half Fries/Twents) Het klopt dat de clubs hier geen internationale coach gewend zijn. Maar... De selectie van SC Heerenveen bestaat al jaren voor een groot deel uit Scandinaviërs. Igor Korneev (Rus) heeft hier ook met veel plezier gespeeld. Ik vind alleen dat Dick zijn beste tijd heeft gehad. In Duitsland lukte het niet bij Borussia Mönchengladbach. Slechte tactiek tijdens het EK fan 2004. (Robben-wissel) Onduidelijke tactiek in de voorbereiding (veel veranderingen in spelwijze). De beste man, met alle respect, moet maar eens gaan genieten van zijn zorgvuldig opgespaarde kapitaal.

Willem zei

Come to Holland. Learn more at:
http://gotoholland.blogspot.com