donderdag 20 april 2006

Ereveld: komst nabestaanden

Meer dan zestig jaar waren de vaders van Anatoli Balasjov en Faina Vjazovaja vermist. Ze dienden in het Rode Leger, overleden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en werden begraven op het Russisch Ereveld in Leusden. Ik spoorde Balasjov en Vjazovaja op en vertelde hun waar hun vaders begraven liggen. In mei brengen ze voor het eerst een bezoek aan het graf. Balasjov met zijn vrouw Maria en Vjazovaja met haar zoon Pjotr.

Omdat Balasjov en Vjazovaja het zoals zoveel mensen in de voormalige Sovjetunie niet zo breed hebben, zoeken zij een gastgezin waar zij in mei een week kunnen verblijven. Omdat ze natuurlijk dicht bij het Russisch Ereveld willen zijn, gaat de voorkeur uit naar gastgezinnen in of in de omgeving van Leusden en Amersfoort. Het zou mooi zijn als er Russisch kan worden gesproken en als u kunt helpen met vervoer.

Als u wilt helpen, neem dan alstublieft zo spoedig mogelijk contact op met mij: rreiding@gpd.nl.

1 opmerking:

ddepaus@hotmail.com zei

Hallo Remco,
ik heb eerder geprobeerd je te mailen over een mogelijk logeeradres, maar alle berichten kwamen terug. Helaas had mijn kontaktpersoon in NL geen mogelijheid. jouw e-mailadres werkt niet (tenminste niet voor ons: hotmail)

Groeten,
Thema Mansholt
Moskou
ddepaus@hotmail.com