woensdag 19 april 2006

Chodor(k)ovski

Er was een tijd dat journalisten gerust over Chodorovski konden schrijven en niemand opviel dat er een letter ontbrak in de naam. Die tijd is voorbij, hoewel het nog steeds niet altijd goed gaat met de spelling. Zoek op Chodorovski bij Google en huiver: kijk maar. En zie de Engelse spelling met ontbrekende letter hier.

Meestal gaat het nu goed, want Michail Chodorkovski (zo heet hij) blijft maar in het nieuws. Ook al zit de oligarch - ooit de rijkste man van Rusland en nu de bekendste gevangene van het land - ver weg in de taiga in een strafkolonie.

Laten we niet vergeten: de entourage van Chodorkovski heeft er alle belang bij hun baas in het nieuws te houden. Wie zou zich de beste man nog herinneren na een paar jaar zonder berichtgeving? Het kost me daarom af en toe wat moeite elke scheet die zijn advocaten laten, serieus te nemen. Maar soms ontkom je nu eenmaal niet aan een stukkie. Dat kun je dus morgen lezen in de GPD-kranten.

Voor meer over de politieke strafcampagne van de overheid, alle zaken tegen Yukos, hoeveel dagen gevangenschap Chodorkovski nog heeft te gaan, wat de temperatuur is in de strafkolonie van Krasnokamensk en alle scheten van zijn advocaten: Khodorkovsky Trial, van en door Chodorkovski en zijn entourage zelf.

3 opmerkingen:

Vedat zei

Chodorkovski moet toch zo'n jaar of acht zitten? Hebben de advocaten van hem nog heel wat scheten te laten. Als hij vrij komt, dan heeft hij toch geen cent meer?

Brillie zei

Hoe je het schrijft is niet van belang. Als mensen maar begrijpen waarover je schrijft. Dat is van belang.

Anoniem zei

Erg discreet dat je de auteur niet noemt, Remco. Ik zal hem hierbij outen!!! Hij heeft Coen van Zwol, werkt voor NRC Handelsblad en schreef in 2002 een lang stuk over de grootste boef van Rusland die nu de netste zakenman uithing. Deze Van Zwol presteerde om niet eenmaal, maar wel tienmaal Chodorkovski te schrijven! Goed, niemand kende die man toen, dus het is onopgemerkt voorbij gegaan. Toch is dit een fout een kwaliteitskrant als NRC onwaardigheid.
Een waakzame lezer