woensdag 22 maart 2006

In Wit-Rusland (22) - Whiskey en taart

What the heck! Als iedereen dronken is, dan neem ik ook een borrel. En als de leiders van de oppositie hun kinderen verraden door de jongeren op het plein op te roepen naar huis te gaan, dan neem ik nog een tweede ook.

Ik heb tenminste een goede reden: een collega van de Baltimore Sun is jarig. Dus: whiskey uit de minibar en taart. Die ontspanning doet mij goed: na drie uur slapen ben ik klaarwakker om live het laatste nieuws te vertellen bij BNR Nieuwsradio. Het blijft de hele nacht rustig: de jongeren weigeren hun tentenkamp af te breken, de spetsnaz met hun zwarte pakken cirkelt als aasgieren rond de jongelui maar grijpt niet in.

Tijd om mijn eigen tent, kamer 1105 in hotel Planeta, af te breken en morgen vanuit Oekraïne verder te bloggen. Dan ben ik ook af van de etagedame die elke keer als ik mijn kamer verlaat of betreedt om het hoekje gluurt om welke hotelgast het precies gaat. Want de sovjetmentaliteit zit er nog diep in hier en de KGB is overal vertegenwoordigd.

3 opmerkingen:

Olivier van Beemen zei

Mooie verhalen, Remco. Moet een fraai land zijn...
Grappig dat Loekasjenko Chirac nog met een half procentje heeft afgetroefd. Die kwam tegen Le Pen in 2002 uit op slechts 82,21 procent. De tentjes deden me een beetje denken aan de gratis tentjes die hier in Parijs aan de zwervers zijn uitgedeeld. Laten we hopen dat het ergens toe leidt...

Veel succes ook in Oekraïne. Tip: probeer mijn favoriete zangeres Roeslana te spreken te krijgen. Ze heeft vast een interessante mening over de huidige politieke situatie.

Natasha en Frans zei

Remco, veel succes in Kiev, hoewel er wat minder te beleven zal zijn dan in Minsk.
En Olivier, inderdaad is Roeslana Lyzjitsko een goede em mooie zangeres, maar ja als je in Parijs zit, lijken de vrouwen in Oost Europa zo-i-zo veeeeeeeeeel mooier dan daar!!!!

Groetem.

René zei

Succes in Kiev. Lees je boeiende verhalen met veel plezier. Zal je verslag uit Minks wel missen