dinsdag 21 maart 2006

In Wit-Rusland (20) - Game over

Het doek is gevallen, het momentum is geweest, het is passé, de rek is eruit. Nog een paar cliché's en - natuurlijk - wat zinnige woorden kun je morgen lezen in de GPD-kranten. Want het ziet ernaar uit dat de oppositie zijn kansen op iets wat op een revolutie lijkt, heeft verspeeld. Game over dus.

De harde kern wil op het Oktoberplein blijven, maar oppositieleider Kozoelin heeft al opgeroepen de boel op te doeken en te hergroeperen om zaterdag terug te komen. Daar ga ik niet op wachten.

Ik ga Minsk morgenavond verlaten. Dan begint het volgende avontuur: Weblog Oekraïne. Want daar vinden zondag parlementsverkiezingen plaats die bepalend zullen zijn voor wat er overblijft van de erfenis van de oranje revolutie. Een tikkeltje minder spannend wellicht, maar toch wel de moeite waard, lijkt me.

2 opmerkingen:

René zei

De kiem voor een revolutie is nu toch wel gelegd lijkt mij. Al zal Lukashenko niet meteen van het toneel verdwijnen, zijn langste tijd heeft die wel gehad.

Natasha en Frans zei

René, fe rol van Loekasjenko is zeker, (helaas), niet uitgespeeld.
Remco heeft gelijk, want als er een soort pauze ingelast wordt, zal het protest niet zo makkelijk meer op gang komen.
De Oost-Europeanen zijn wat dat betrefd een te gemakkelijk volk, en ze zijn niet zo gemakkelijk meer tot herhaalde akties over te halen.
Sorry.................

Groeten.