maandag 13 februari 2006

Post

Ik pak de Voetbal International, scheur het plastic omhulsel eraf en begin te lezen. Heerlijk, even geen moeilijke Russische zinnen of ingewikkelde materies. Nederlands voetbal.

Ik lees over Regilio Vrede die cocaïne zou gebruiken en Zeljko Kalac die voormalig Roda-voorzitter Pickée met een pistool zou hebben afgeperst. Toe maar. En een verhaal over Mark Wotte, die al een tijd weg is bij Feyenoord.

Dan begint het me te dagen. Er klopt iets niet. Ik lees: "...zegden vorige week maandag meteen alle vertrouwen op in Wotte...''

Vorige week maandag??? Ik kijk naar de omslag en zie: dit is de VI van 29 december 2005! Vandaag is het toch echt al 13 februari 2006. 47 dagen heeft het tijdschrift erover gedaan vanuit Nederland. De VI van 1 februari is al binnen, maar wie heeft dit exemplaar rond nieuwjaar tegengehouden?

Af en toe arriveert onze post geopend, telkens met een standaard briefje dat de envelop bij aankomst in Rusland al in die staat verkeerde. Jaja, sure... Dat geloven wij dus niet. Maar waarom heeft de geheime dienst interesse in de schrijfsels van Johan Derksen en consorten? Ik begrijp het niet. Zou dit dan een "echte" fout zijn van de Russische posterijen? Het moet wel, want er zat geen briefje bij.

1 opmerking:

Olivier van Beemen zei

Ter geruststelling: TPG en La Poste doen er samen ook wel eens een maand over om een krantje van Amsterdam 500 kilometer verderop af te leveren in Parijs. Pakketjes worden wel eens opengemaakt, maar met een Nederlandse afzender vraag je daar natuurlijk om...