donderdag 16 februari 2006

Murphy's law (2)


Murphy's law houdt in dat alles wat mis kan gaan ook echt fout gaat. Dus één persconferentie die er niet bleek te zijn, is onvoldoende om te spreken van de inwerkingtreding van deze wet.

Op de weg terug kwamen we voor een rood stoplicht te staan. Tot zover niets bijzonders. Maar na een paar minuten begreep ik dat het nog wel een tijdje ging duren, want we stonden er nog steeds. Er kwam kennelijk een escorte van de president langs ofzo.

Dit zijn geen momenten waarop je je vreselijk moet gaan opwinden. 'Byvajet', zeggen de Russen. Of: shit happens, zoals de Amerikanen het zo mooi formuleren. Dus ik sloot mijn ogen en deed een middagdutje in de ronkende Lada.

Maar plotseling schrok ik wakker. KABOEM!!! Links en rechts gingen de portieren van auto's open, omdat de inzittenden toch wel erg graag wilden weten waar die knal door werd veroorzaakt. Ik kon me - nieuwsgierig als ik ben - ook niet inhouden en liep langs de stilstaande auto's naar het stoplicht.

Daar zag ik een man in een soort ruimtevaarderspak van de explosieve opruimingsdienst rond een geëxplodeerd pakketje staan, met wat agenten in burger en politiewagens met zwaailichten in de buurt. Ik liep terug om mijn camera te halen, liep weer naar de plek des onheils en plots zette de stoet zich weer in beweging.

U zult dus wel nooit weten wat voor bom voor wie bestemd was, want ik ben teruggerend naar mijn auto. Dikke pech. 'Byvajet'.

1 opmerking:

Natasha en Frans zei

Remco, in alle treurigheid zal ik je maar iets leuks bieden.
Lij als voetbal-fanaat zal dit zeker wel waarderen.
Probeer de volgende link maar eens.
De winnaar van het Keiebijters-klets-toernooi Rob Scheepers!

http://www.omroepbrabant.nl/dialog/media.aspx?type=newsvideo&id=39301&item=5