maandag 6 februari 2006

Handtekeningenactie

Soldaat Andrej Sytsjov (zie foto) raakte beide benen kwijt, nadat hij bruut door een dronken sergeant was mishandeld. Dienstplichtige Andrej Bogdanov hing zichzelf zaterdag op. En marinier Jevgeni Ganzin schoot zichzelf met een geweer dood. Het was dus een doorsnee week in het Russische leger.

Zo begon ik onlangs een verhaal voor de GPD-kranten. Minister van defensie Sergej Ivanov had aanvankelijk gezegd dat ‘er niets serieus kon zijn gebeurd, want anders had ik het wel geweten’. Een mensenrechtenorganisatie is nu een handtekeningenactie begonnen. Wie vindt dat Ivanov ontslagen moet worden, kan een formulier invullen. De handtekeningen worden op de Dag van het leger (23 februari) aangeboden aan president Poetin. Maar ik geloof niet dat hij er erg van gaat schrikken, want de lijst telt op dit moment nog geen 700 krabbels.

3 opmerkingen:

Hayo zei

Ik heb er één gezet, een handtekening. Ik vraag me alleen af of zoiets zin heeft. Misschien is het een idee de mannen naar Afghanistan te sturen. Ze hebben daar ervaring en kunnen zo nu en dan eens een terrorist oppakken en mishandelen. Doen de Amerikanen ook en zie: Je hoort nooit wat over eigen soldaten die collega's mishandelen.

Muumi zei

Wel cru om te bedenken dat het slechtste wat je als ouder kan overkomen, is dat je kind niet naar de universiteit kan en dan het leger in moet. Je wilt niet weten hoe ver men bereid is te gaan om eruit te blijven. Nou ja, als je ziet waartoe ze bereid zijn om eruit te gaan...

Natasha en Frans zei

Muumi, je hebt verdomd gelijk, want onze oudste zoon is zestien, en staat dus op het punt om deel te nemen aan dat vervloekte leger.
Hij is vrij donker van uiterlijk en is dus gedoemd om naar Tsetjenie uitgezonden te worden.
De enige manier om hem hieruit te ontrekken is de Nederlandse nationaliteit.
Dus dat dan maar!!!!!!!!!!