vrijdag 3 oktober 2008

Witte paddestoelen

We kregen deze week onverwacht bezoek van Vladimir, die zichzelf kunstschilder noemt. Hij nam zelfgeplukte witte paddestoelen mee, naar verluidt de meest smakelijke. Ik vroeg hoe ze heten en hij zei: witte paddestoelen (soms is Russisch net een logische taal). Na terugkeer van een dagje op pad met de handelsmissie bleek ons hele huis te stinken naar witte paddestoelen. Dat was minder fijn.

Vladimir had zijn oogst meegenomen van een uitstapje in de provincie, waarover later misschien nog meer. Prachtige foto's van het Russische platteland vind je overigens hier.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Remco, nu nog een glaasje wodka, stukje brood met haring en een augurkje erbij en kijken naar deze prachtige foto's... Helemaal Rusland !! Groetjes van Jan vanuit Sakhalin

bert zei

Witte russische paddestoelen heten in Nederland Eekhoorntjesbrood en zien er totaal anders uit, als op de foto... Van de paddestoelen op de foto ga je waarschijnlijk direct dood (denk ik)

Remco Reiding zei

Hoi Jan,

Leuk wat van je te horen! Inderdaad, ik krijg ook een warm gevoel van binnen bij deze associaties met het echte Rusland!

Groeten uit de metropool Moskou,

Remco

Remco Reiding zei

@ Bert: Ik had tussen de foto's van Vladimir een paar exemplaren gezien met paddestoelen. Ik was ervan uitgegaan dat dit de door hem meegebrachte witte paddestoelen waren. Dat bleek later niet het geval. Neemt niet weg dat het me aardig leek een foto te plaatsen van de door hem geplukte/gefotografeerde paddestoelen, witte of niet.