woensdag 13 augustus 2008

Oorlog (9) - "Auto-ongeluk"

Er zijn Russische sites die de dood van Stan Storimans afdoen als het gevolg van een ordinair auto-ongeluk. Treurig. Lees maar hier of hier. In de kop staat:

,,Vuile informatieoorlog. Van doden auto-ongeluk worden slachtoffers bombardement gemaakt.''

Op de foto, in witte blouse, correspondent Jeroen Akkermans...

Georgië reageerde op een andere manier. Saakasjvili zei tot twee keer dat zijn medeleven uitgaat naar de familie van Storimans en dat hij zijn vrouw, Sandra Roelofs, naar diens begrafenis zal sturen.

6 opmerkingen:

Pure_BY zei

Nogmaals, niet om Rusland te verdedigen, maar om een ander kant van de medaille te laten zien…

life.ru is geen «russische media», maar een amateure yellow-page internet site, wiens naam precies zo bekend staat. Alleen een debiel kan geloven, wat daar gezegd wordt.
Maar dat laatste geldt net zo goed voor de rest van russische media, net als voor de rest van de westerse. Iedereen probeert elkaar af te zeiken, en geen van beide kanten, inclusief — niets persoonlijks — uw blog, levert echt objectieve informatie op. Hier moet ik wel even bij zeggen dat de russische media dat op een relatief simpele en domme manier doen (omdat russen een stuk makkelijker geloven in wat er gezegd wordt), terwijl het westen slim speelt; maar beide kanten overdrijven, beide kanten liegen, beide kanten verschuilen feiten, beide kanten voegen een eigen smaakje aan hun verhaal.

Wat Saakashvili betreft — hij is gewoon een prostituee en een huichelaar; in de zin dat hij altijd twee, drie, vijf, zo nodig — 20 keer datgene zal herhalen, wat het westen te horen wil krijgen.
Je moet een onderscheid maken tussen echte medelijden met gevoel, en tussen vleierij en kontlikkerij wat aan de westerse microsoons wordt verkocht voor eigen belangen. Als levens van onschuldige mensen, waaronder een nederlandse journalist, hem echt zouden boeien,, zou hij in eerste instantie niet met een aanval op Tshinvali beginnen, lijkt mij. En het doet er niet toe wiens raket de nederlandse journalist heeft getroffen — de russische of niet. De oorlog is begonnen, en in de oorlog gebeurt dat vroeg of laat. Daarnaast is het leven van een nederlandse journalist in geen enkele opzicht meer waar of meer belangrijk dan het leven van alle andere, door georgisch terreur omgekomen, burgers.

Remco Reiding zei

Russische media is enigszins misleidend, mee eens, dus dat pas ik even aan.

Voor de rest ben ik het aardig met je eens.

Wel nog dit: op dit blog pretendeer ik geen zuivere journalistiek te bedrijven. En aangezien de onderkop van mijn blog ook persoonlijke ervaringen van de correspondent belooft, is de dood van een collega een begrijpelijk onderwerp. Dat raakt mij immers persoonlijk. Maar inderdaad, elke dode is er een te veel.

Pure_BY zei

En aangezien de onderkop van mijn blog ook persoonlijke ervaringen van de correspondent belooft, is de dood van een collega een begrijpelijk onderwerp. Dat raakt mij immers persoonlijk.
Dat snap ik goed, maar ik heb het bij mijn bovenstaand bericht over het hoofd gezien, misschien door de emoties. Mijn excuus.

Anoniem zei

Ik ben maar zo maar een Nederlander die het spuigzat is om niks te weten. andersom ben ik met zoekwoorden via geenstijl aan deze blog gekomen. Ten eerste keep up the good work! Het is zo nodig dat wij iets snappen hiervan want vergeleken met Iran Irak begrijpen we er in Nederland helemaal niks van zelfs het journaal niet. Heb inmiddels via jou een aantal blogs en sites die me meer info geven. Dank daarvoor!!

Remco Reiding zei

@ Anoniem: dank voor je morele steun!

Remco Reiding zei

@ pure_by: excuus aanvaard ;-)