donderdag 21 augustus 2008

Oorlog (28) - Sotsji-boycot

Het Westen schreeuwt moord en brand over het 'buitensporige' optreden van Rusland in Georgië. Veel geblaat, weinig wol, waar hebben we dat eerder meegemaakt? Veel kan het Westen ook niet doen om Rusland te straffen. Uit de G8 gooien? Da's toch maar een praatclub. De WTO-toetreding blokkeren? Rusland is toch al geen lid en het Westen snijdt zichzelf ermee in de vingers, want het heeft belang bij toetreding van Rusland. Tsja, veel opties zijn er niet, behalve...

Juist ja, er is een initiatief om nu al de Olympische Spelen van 2014 in proletenhol Sotsji te blokkeren. Toenmalig minister van buitenlandse zaken Gela Bezjoeasjvili zei al tegen mij dat je geen Spelen kunt organiseren op een berg die half in een ander land ligt zonder medewerking van dat andere land. Hij verwees daarmee naar de locatie van Sotsji, twintig kilometer van het omstreden Abchazië. Dat wordt nog wat de komende jaren...

3 opmerkingen:

bert zei

Je kunt natuurlijk ook de andere helft van de berg veroveren......

jaap en lucie in rusland zei

'Boycot de Olympische Spelen van Sotsji'. Waar hebben we eerder gehoord over boycots? Oh ja, Moskou, Los Angeles en nu bijna Peking. En wie zijn daar de dupe van? De sporters. In elk geval nooit de politiek. Misschien is dit een beter voorstel: organiseer de OS 's-zomers voortaan alleen nog maar in Griekenland en 's-winters in het brave Zwitserland en laat alle deelnemende landen meebetalen aan de onkosten.

Ron zei

Hol van een pro·leet (dem; proleten) (pejoratief): In de aarde aanwezige holle ruimte, grot of spelonk van persoon van grove levensopvatting of van onbeschaafd gedrag.

Ik kan niet wachten op Sotsji. Tegen die tijd is de wereld weer 3 graden warmer en gaan alle winterspoters daar lekker mens-erger-je-nieten.