vrijdag 14 maart 2008

Tsjetsjenië onafhankelijk

Tien procent van de Amerikanen maakt het wel heel bont. Kopenhagen de hoofdstad van Amsterdam?

6 opmerkingen:

Martijn zei

Ach, wij Nederlanders weten ook niets over de VS. De meesten kunnen New York en LA nog wel aanwijzen. Maar, wat daar exact tussen ligt kunnen de meesten zich niet voorstellen... Vragen naar de hoofdstad van Nederland aan Amerikanen is ongeveer hetzelfde als vragen naar de hoofdstad van Noord-Dakota aan Europeanen. Ik vermoed dat er zelfs een enorme groep Nederlanders is die denken dat New York de hoofdstad van de VS is en dat drie kwart de hoofdstad van bijvoorbeeld Canada niet juist kan opnoemen.

Remco Reiding zei

De hoofdstad van Noord-Dakota is Bismarck, de hoofdstad van de VS is Washington en de hoofdstad van Canada is Ottawa. (Maar ik denk dat de ondervraagden hun antwoorden niet mochten googlen inderdaad.)

martijn zei

Nou, je hebt in ieder geval alle antwoorden goed!... Heeft men in Rusland trouwens al kennis genomen van de Amstellovitch actie hier in Nederland? Bij deze actie krijgen klanten van Amstel de kans om als puissant rijke Russische oliemagnaat top voetbalwedstrijden te bezoeken in een eigen skybox. De single die bij de actie hoort doet het goed in de Nederlandse hitparades en is hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=Xb0t2IfE6vI

hardscarf zei

Ach geen wonder als maar 10% een paspoort heeft en dus niet verder komt als Hawaï of een van de landen waar je zonder paspoort voor een springbreak heen kan. Dat men hier de hoofdstad van Montana niet weet kan ik me eveneens goed voorstellen. Hoeveel mensen hier in Nederland kennen de hoofdstad van de autonome republiek Mari El (en hoeveel in Rusland zelf ;) ) of van de Chinese provincie Yunnan of de Indiase deelstaat Kerala? Het weghalen van de verplichting om aardrijkskunde te volgen aan het middelbare onderwijs hier zal er waarschijnlijk niet aan bijdragen.

hardscarf zei

En eigenlijk is Tsjetsjenië zowat onafhankelijk, met haar eigen leger (Kadyrovtsy-milities) en eigen dictator. Kadyrov krijgt alleen nog geld uit Moskou en moet nu in pak in plaats van in militair uniform en af en toe laten zien dat het "Tsjetsjeense volk" nog voor 100% (of ten minste 99,6%) achter de Russische staat staan. Zijn prachtige portretten hangen echter nog steeds op straat, met of zonder logo van Verenigd Rusland.

Remco Reiding zei

Helena en Josjkar-Ola. Kunnen jullie niet zelf gelijk het antwoord geven? Dan kan ik mijn tijd beter gebruiken. ;-)

Amstellovich kennen de Nederlanders in Moskou met Nederlandse televisie. Dus - helaas - heb ik hem ook voorbij zien komen.