zondag 2 december 2007

Verkiez.. eh... stembusgang (7)

And the winner is... Ja, natuurlijk, wat dacht je dan? Verenigd Rusland boekt een monsterzege en haalt een tweederde meerderheid in de Doema.

Het nieuws? Bij de gratie Poetins mogen niet alleen de communisten, maar ook de LDPR en Rechtvaardig Rusland afgevaardigden immuniteit geven en hun zakken laten vullen. Maar samen hebben die drie tandenloze "oppositiepartijen" uiteraard precies niet genoeg zetels om Verenigd Rusland van z'n tweederde meerderheid af te houden.

Dat heet in het Rusland van Poetin geleide democratie (ook wel soevereine democratie).

(Bij ons daarentegen heet zo'n systeem dictatuur. Tenzij je een lafhartige VOC-mentaliteit laat prevaleren. Dan heet Rusland een jonge democratie.)

3 opmerkingen:

obk zei

zo is het Remco, en anders niet.

Rob zei

Laat je nakijken, want zo is het niet. Ben toevallig even wezen kijken bij een van onze stemlokalen. Daar was een Duitser aan het controlleren voor de EU. Nu zul je wel zeggen dat die ook niet te vertrouwen zijn zeker? Wel raad eens, geen problemen. Maar buiten dat....... gelukkig weer een periode van stabiliteit en economisch groei. O ja, moeten jullie je niet melden in Huilland? Daar verlengen ze de aanbieding voor kannonnenvlees in Af ga niet stan. Opgeruimt zou toch heel netjes zijn met die vooroordeeljournalastiek van jullie. Waar moet een gewoon mens nu onpartijdig nieuws kunnen vergaren? Wij kijken naar bbc, cnn, bvn, rt world, inter en veel meer, nemen overal een beetje van en hebben de waarheid. De gemiddelde Nederlander krijgt alleen jullie onzin voorgeschoteld! Bedenk dat eens! Groeten vanuit de Russische Zwarte Zee Riviera!!

Remco Reiding zei

Bedankt voor de tip, Rob. Ik ga het nu helemaal anders aanpakken.