vrijdag 30 november 2007

Verkiez.. eh... stembusgang (3)

Misschien herinnert u zich nog de wijze waarop mensen in Wit-Rusland enkele dagen voor de verkiezingen per mobiele telefoon werden gewaarschuwd voor een bloedbad. Ik kreeg het bericht destijds doorgestuurd.

Mijn vrouw liet mij zojuist het bericht zien dat zij vandaag ontving (zie foto links), eveneens een paar dagen voor de verkiezingen. Er staat: NEEM OP 2 DECEMBER DEEL AAN DE VERKIEZINGEN! UW STEM IS BELANGRIJK VOOR HET LAND!!! Evenals de Wit-Russische autoriteiten laat de Russische overheid dus kennelijk niets aan het toeval over.

Update: Oh ja, toen de keuze voor de Winterspelen op Sotsji viel, kreeg ik ook al een neo-fascistische sms (zie foto rechts): ,,Sotsji - hoofdstad van de Olympiade 2014. We feliciteren u met het begin van onze overwinningen.''

4 opmerkingen:

Olaf zei

ja! Ik zet net mijn Russische telefoon aan, krijg ik precies hetzelfde bericht. Ik probeerder er zonet nog een foto van te maken. Van BEELINE, Jelle had h'm ook al. Misschien doet BEELINE een poging om eindelijk bepaalde frequenties van de KGB over te kopen?

Anoniem zei

Gek hoor met onze telefoon van MTS hebben wij dit niet. Maar ja wij wonen ook in het Russische bolwerk Sevastopol. Snap overigens niet wat jullie met een Russische card doen in die telefoon als je alleen negatief wilt zijn en schrijven. Wordt wakker echte Nederlanders. Klaag over je eigen pokke politiek thuis.

Angelique zei

Sturen ze iedere GMS telefoon binnen een bepaald gebied dan een SMS?
Dat zal dan haast wel.
Een beetje vreemd is het fenemeen wel.

Zouden we dat in Holland ooit ook gaan krijgen?

Angelique zei

@Anoniem van 22:51
Jij snapt niet wat ze met een Russische telefoon card doen?
Nou bellen binnen Rusland lijkt mij op die wijze een stuk goedkoper.

Zelf ben ik internationaal chauffeur en ook in Rusland (st Petersburg) geweest ... je betaald je helemaal scheel als je je NL provider gebruikt.