vrijdag 23 november 2007

Oppositie tegen de muur (2)

Ik ging natuurlijk (omwille van de discussie) wat kort door de bocht in mijn vorige bericht. Maar wie eraan twijfelt dat er sprake is van systematische repressie van de oppositie, doet er goed aan DIT te lezen. Het is een opsomming van vier dagen Een Ander Rusland, de oppositiebeweging met Garri Kasparov als voorman. Vier dagen van arrestaties, vervolgingen, intimidaties, innames van campagnemateriaal en fysiek geweld. Van Kaliningrad tot Krasnojarsk, van Moskou tot Josjkar-Ola, van Rostov aan de Don tot Komsomolsk aan de Amoer.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is wel teleurstellend, als het werkelijk so is.
Maar die oppositiebeweging...
Stel je voor, dat ergens in Europa of Amerika iemand die consulent van KGB is geweest, met hulp van Russische PR-agency en met ondersteuning van Rusland presedent probeert te woorden...Ja?
Maar wij Russen moeten dit gewoon accepteren.

Bootsma zei

Leuke opmerking van anomiempje. Lever dan ook even bewijs voor deze stelling. Of is anoniempje een slachtoffer van de sterke propaganda, eeh, pr-campagne van Poetin?

Anoniem zei

Ja, ik ben een slachtoffer van propaganda van Coen van Zwol.
http://weblogs.nrc.nl/weblog/moskou/page/7/
Nu is een foto van Kasparov is helaas van de site van CPS verdwenen. Maar ik heb die zelf gezien.
Dit is misschien niet de beste link maar je kan zijn familienaam ook hier in de lijst vinden. En in welk gezelschap!
http://www.offnews.info/verArticulo.php?contenidoID=423

Jelle Brandt zei

Volgens mij heb je een kleine obsessie met Joshkar-Ola. Misschien moeten wij er samen eens heen. Kunnen wij gelijk bij man met pet langs.