donderdag 25 oktober 2007

Schaakbordmoordenaar

Heel vervelend natuurlijk voor de Bittsevski Maniak dat hij is veroordeeld voor slechts 48 moorden. Want hij had er volgens rechercheurs van gedroomd de geschiedenisboeken in te gaan als Ruslands grootste seriemoordenaar. Die eer blijft nu voorbehouden aan Andrej Tsjikatilo, de Rostov Ripper, die van zijn slachtoffers bovendien een hapje nam. Hij werd in 1994 geëxecuteerd voor 53 moorden. (Hij moordde onder meer in en bij de woonplaats van mijn schoonouders.)

Aleksandr Pitsjoesjkin, gisteren veroordeeld, lijkt me een lulletje rozenwater. Hij woonde in een onopvallende sovjetflat in een buitenwijk van Moskou, werkte als lader en losser, was niet bijzonder knap of lelijk. Maar nietsvermoedende zwervers, alcoholisten, bejaarden of kennissen het hoofd in slaan met een hamer kon hij als de beste.

Naar eigen zeggen pleegde Pitsjoesjkin zeker 61 en mogelijk 63 moorden, bijna genoeg om een heel schaakbord te vullen. In een getekend schaakbord in een schrift vermeldde hij in elk vak datum, tijd en plaats van een moord. De politie trof het schriftje met de volle vakken aan tijdens een huiszoeking. De Bittsevski Maniak heette voortaan de Schaakbordmoordenaar.

1 opmerking:

Anders zei

Nog 'n geluk dat 'ie niet kon dammen...