donderdag 5 juli 2007

SOTSJI 2014! (2) - Service

Vorig jaar al sprak ik met loco-burgemeester Soechanov van Sotsji, dat langzamerhand is uitgegroeid tot derde hoofdstad na Moskou en Sint-Petersburg. ,,Om de titel kuuroord te behouden moet er een brede keuze zijn voor toeristen: zwemmen, genezen, bergbeklimmen, wintersporten. Onze zee moet schoon zijn, onze service goed, onze hotels genoeg plek hebben, het transport goed zijn’’, zei Soechanov.

Ik nam de proef op de som. Na anderhalf uur in de file te hebben gestaan van Sotsji naar Adler (waar vrijwel alle accommodaties komen) wilde ik wel even kuren. Maar een frisse duik na een lange dag werken was er niet bij. ‘Geachte vakantiegangers, in verband met de uitvoering van preventiewerk is zwemmen in het zwembad VERBODEN!!!’

We informeren bij een knorrige bediende of dit verbod nog steeds geldt of dat de ‘profilaktika’ wellicht voorbij is en iemand vergeten is het briefje weg te halen. ,,Als er een briefje hangt dat u niet mag zwemmen, dan mag u niet zwemmen.''

Bij terugkeer heeft de tuinman niet alleen de planten, maar ook kladblokjes, handdoek en kleding natgespoten. De man doet alsof zijn neus bloedt.

Aan tafel dan maar. Urenlang wachten op eten: één kok voor twintig volle tafels met gasten. De andere kok is ziek. Heeft hij van zijn eigen eten gesnoept, grap ik? De serveerster kan er niet om lachen.

Nee, er moet nog veel veranderen willen Sotsji, Adler en Krasnaja Poljana zich kunnen meten met Davos (of Salzburg, dat er al na de eerste stemming uitlag).

1 opmerking:

David Eerdmans zei

Haha, briljant verhaaltje. Doet me sterk denken aan soortgelijke ervaringen in Yalta (Oekraine), net zo'n rampzalig toeristenoord aan de Zwarte Zee. Met de juiste instelling kan het trouwens allemaal best leuk zijn om mee te maken (zolang je niet te lang blijft...).