maandag 28 mei 2007

Homoparade

(Update:) Over OMON gesproken. De Russische gorillabrigade was ook vandaag weer massaal uitgerukt, deze keer vanwege de satanische gay parade. Maar eerlijk is eerlijk, de politie gebruikte (vrijwel) geen (onnodig) geweld en trad warempel tamelijk onpartijdig op. In feite viel de politie vooral te verwijten dat het te weinig optrad (bijvoorbeeld door de groepen uit elkaar te halen/houden), in tegenstelling tot demonstraties van de politieke oppositie.

Het geweld kwam van de orthodoxe gelovigen en rechtsextremisten die in homofilie een ernstige bedreiging zien voor hun geweldige Rusland. Zij gooiden met eieren en deelden klappen uit. Wel eindigden wat Europarlementariërs op het politiebureau.

De Nederlandse Europarlementariër Sophie in 't Veld behoorde tot een groepje dat met een stiletto werd bedreigd. Ook een medewerker van Human Rights Watch, onder meer vertegenwoordigd door Boris Dittrich, werd opgepakt.

2 opmerkingen:

Anders zei

gorilla-brigade
wordt natuurlijk
bokito-bende...

Remco Reiding zei

Ah... excuses. In een week Moskou ben ik alweer ingeburgerd en alle Bokito-perikelen vergeten. Zoals die vrouw door Blijdorp werd gesleurd, ja, zo moet je je mijn arrestatie voorstellen ;-)