zondag 29 april 2007

Vlag gearresteerd

Jelena ken ik sinds de mars van tegenstanders in Sint-Petersburg. Sindsdien houdt ze me op de hoogte van alle oppositionele ontwikkelingen in de stad. Van de handel in organen van zwervers tot nieuwbouw op ethisch verkeerde plekken.

Vorige week belde Jelena weer. Ze had antwoord gekregen van het openbaar ministerie. Dat zit zo. Jelena had een aanklacht ingediend vanwege de "oneigenlijke arrestatie" van haar vlag. (Hihihi.) Die was door een OMON-gorilla afgepakt tijdens de mars.

De chef van politie in Sint-Petersburg heeft Jelena nu geantwoord dat "alles wat onze agenten hebben gedaan in het kader van de wet is gebeurd". Jelena is het daar niet mee eens, toont zich ontevreden over de gang van zaken in haar land en gaat de president een brief schrijven met het verzoek om de nationale vlag "te arresteren". Kijk dus niet verbaasd op als binnenkort in het Kremlin het wit-blauw-rode vaandel wordt weggehaald. ;-)

2 opmerkingen:

olga zei

Что же вы, милые друзья, не пишете об Эстонии? Или телевизор не смотрите?
Хотелось бы к 9 мая репортаж на злобу дня.

Lieve Remco?
Heb je soms geen krant afgelopen dagen gelezen of geen TV gekeken?
Waarom staat Tallinn niet in beeld bij jou? Waar blijven jou ware verslagen?

Remco Reiding zei

Olga,

Wat de Russische televisie meldt is niet per definitie nieuws. Ik was eerst superdruk met uitwerken van verhalen en daarna op vakantie, maar ik schaam me er niet voor dat ik niet heb bericht over die propaganda.

Laat de Russische regering eerst eens zoeken naar de miljoenen soldaten die nog in de bossen liggen en stoppen met vernietigen van begraafplaatsen omdat er nieuwbouw moet komen, voordat zij zich druk maakt om de verplaatsing (niet: vernietiging) van een monument voor 13 (niet miljoenen) soldaten.

Hoe dan ook: het is jammer dat beide landen politiek bedrijven met de (erfenis van de) oorlog.

Groet,
Remco