dinsdag 6 februari 2007

Poetin: ik blijf in de politiek

Oh ja, Vladimir Poetin gaf vorige week zijn jaarlijkse persconferentie voor het journaille. Regionale verslaggevers wapperden weer hoerig met kartonnen bordjes waarop hun provincie stond geschreven om de aandacht van de president te trekken. Vriend Sasha mocht weer een vraag stellen, net als alle andere loyale media. Poetin zelf strooide als vanouds met statistieken in een poging de diversificatie van de economie te roemen, die toch echt door olie- en gasinkomsten zo fors groeit.

Het belangrijkste nieuws: Poetin nam voor het eerst de term "gas Opec" in de mond, een verkapt dreigement aan Europa dat goed moet weten dat Rusland alternatieven heeft. Samenwerken met Iran en Algerije dus.

Even leek er ook groot nieuws over de toekomst van Poetin zelf. Blijft u in de politiek, vroeg een verslaggever. ,,Ja, ik blijf in de politiek'', antwoordde Poetin met een sardonische glimlach. Om er cynisch aan toe te voegen: ,,Een president geeft meestal een paar maanden na zijn aftreden duidelijkheid over zijn toekomst. Dus stuur me niet weg, want ik ga wel op eigen houtje als het zover is.’’

Hij blijft dus nog even.

1 opmerking:

Anders zei

Zag 't op t.v., was jij daar ook ?
Mogen buitenlandse media daar geen vragen stellen ? Of had je die niet...