dinsdag 28 november 2006

Loekasjenko geeft stembusfraude toe


(Bron: www.politicalcartoons.com)

De laatste dictator van Europa heeft weer eens een lachwekkende uitspraak gedaan. De man van "Wit-Russen leven slecht, maar niet lang" en "menselijke eieren bij het ontbijt" erkende deze keer stembusfraude. Maar niet helemaal zoals wíj het zagen:

,,Ja, we hebben de verkiezingen vervalst. Dat heb ik die westerlingen al verteld. Zoveel als 93,5 procent van de kiezers heeft voor president Loekasjenko gestemd. Maar ze zeiden dat dat geen Europees resultaat was. Dus we hebben er 86 procent van gemaakt.''
,,De Europesen zeiden ons voor de verkiezingen dat als er een "Europese" uitslag kwam ze de verkiezingsresultaten zouden erkennen. Dus we hebben geprobeerd er een Europese uitslag van te maken.''
Loekasjenko verbaasde zich erover dat erkenning van de uitslag desalniettemin uitbleef...

Overigens kan dit vervelende consequenties hebben voor mij, als winnaar van de weddenschap hoeveel procent van de stemmen Loekasjenko zou krijgen. Ik heb de gewonnen fles gedestilleerd inmiddels in ontvangst mogen nemen, toen collega Van Zwol probeerde in Tbilisi zijn lari's op te maken. Of het werkelijke of het "gekregen" (officiële) aantal stemmen telt, dat staat wellicht ter discussie... Of was het wie er het dichtst bij zat?

2 opmerkingen:

coen van zwol zei

Nee nee, Remco, de afspraak was dat het exacte percentage geraden moest worden .. zoals je weet riepen ze op he Oktoberplein eerst 96 procent om, dus toen dachten we dat niemand had gewonnen ... Redelijk compromis: ik kom de helft van de fles bij je opdrinken?

Remco Reiding zei

Dan moet je wel snel zijn! ;-)