woensdag 22 november 2006

Huisbaas uit de hel

D-Day nadert snel. Nog een paar dagen en we moeten onderhandelen over een nieuw huurcontract voor onze driekamerflat. In de zomer verlengden we al het contract voor kantoor, een aftands flatje in het zuidoosten van Moskou. De verhuurders vroegen meer dan het dubbele, want de prijzen stijgen hier soms met een procent per week.

Toch denk ik dat we wel tot een akkoord komen. Zeker na lezing van Carl Schreck's wekelijkse misdaadartikel in The Moscow Times. Huurders zijn soms niet te vertrouwen, maar huisbazen kunnen ook wat overspannen reageren.

Na een onenigheidje met zijn nieuwe huurder liet Aleksandr Fedotov hem een afgerukt oor zien met de mededeling dat hij het volgende slachtoffer kon zijn, als hij niet snel dimde. De huurder belde de politie, die op het balkon de vorige huurders in plastic zakken terugvond. Keurig in stukjes gesneden. De hoofden (hier op de foto, als je het aandurft) wilde Fedotov begraven.

Misschien herinnert u zich ook nog het mysterie van de verstopte toilet. Bij ons trof de loodgieter krantenpapier aan, maar elders vond de politie een heel andere oorzaak voor de verstopping...

Nee, ik denk dat we er met Irina wel uitkomen.

Geen opmerkingen: